Вучић: Аутопутем ћемо спојити Нови Пазар са Сарајевом и Србе из Херцеговине са Београдом

У Н. ПАЗАРУ ГОВОРИО И О 107 КИЛОМЕТАРА АУТОПУТА ПРЕКО ПЕШТЕРА ПРЕМА ЦРНОЈ ГОРИ

         ПРЕМИЈЕР Александар Вучић свечано је данас отворио Атлетски стадион у Новом Пазару и најавио даље инвестиције не само у спортску инфраструктуру у том граду већ и у путеве који ће тај део Србије боље повезати са Београдом и Сарајевом.

         На отварању новог стадиона, Вучић је најавио да ће ускоро бити инвестирано додатних 80 милиона динара у тај стадион, како би се обезбедиле и теретане и простор за тренинг спортиста у бацачким дисциплинама у зимском делу сезоне.

         Према његовим речима, већ 29. марта у медицинску установу у Новом Пазару стићи ће и опрема за рано откривање рака дојке, чија је вредност три милиона евра.

         „Мој посао је био да боље контролишем државну касу и да обезбедим да сада можемо више да трошимо и да обезбедимо нашем народу оно што је потребно”, рекао је Вучић.

         Он је подсетио да је у плану да се аутопутем повежу Београд и Чачак али да ту није крај јер ће од Чачка уследити изградња аутопута преко Пештера, дужине 107 километра, који ће Србију повезати са Црном Гором.

         „И то ће бити спас и за Сјеницу и Нови Пазар и Ивањицу и Ариље, што је део Србије који је, рекао бих, помало запостављен и има мање фабрика”, рекао је Вучић.

         Он је додао да се размишља и о аутопуту који би спојио Србију и БиХ, односно аутопуту до Сарајева преко Пожеге и Ужица и додао да би се тако спојили и Бошњаци из Новог Пазара са Сарајевом и Срби из Херцеговине са Београдом.

         „Наша политика је политика заједништва, будућности, политика нових ауто-путева, а не ратовања и сукоба. Сувише смо крви проливали да бисмо смели да и помислимо да то понављамо”, рекао је Вучић.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари