Вучић: Због чега Срби у Црној Гори имају мање права него Албанци у Северној Македонији?

ИЗЈАВИО ДА ЈЕ ПОНОСАН НА СРБЕ У ЦРНОЈ ГОРИ КОЈИ СУ СЕ ПРОБУДИЛИ И ДРЖЕ ВИСОКО ПОДИГНУТЕ ГЛАВЕ

* Поводом примедби дела друштва да је мање активан од народа, свештеника, навијача… одговара да је он председник републике и да су његове обавезе другачије: „Ја морам да водим рачуна о интересима Србије“

* Навео да га једни оптужују јер није „потегао секиру“ на Црну Гору, а други – да је крив за наводну „агресију“, што му пребацују из Апела 88. И нагласио: „Тенковима на Црну Гору нећу, време српске неодговорности је прошло“

____________________________________________________________________

        СПРЕМАН сам увек да разговарам са Милом Ђукановићем, али ми морамо да бринемо о 28,73 одсто Срба у Црној Гори, истакао је председник Србије Александар Вучић.

        „Урадили смо Српску кућу коју нико није хтео у Црној Гори, издвојили смо 3,5 милиона евра за Српску кућу, подржавамо српске институције, не угрожавајући суверенитет Црне Горе. Ја никада нисам био у званичној посети тој земљи. Разговарао сам са Ђукановићем у Тирани и изнео сам свој став, он је рекао свој. Жао ми је што се владајућа партија у Црној Гори наљутила и то се види из њиховог саопштења. Увек кажем: ако имате неки рационалан одговор - понудите га, а ако не - онда га пронађите у будућности. Поносан сам на српски народ у Црној Гори који држи подигнуту главу“, истакао је Вучић.

        Он је истакао и да је посао Ђукановића, као и његов да раде и у интересу Србије и Црне Горе, као и да је увек избегавао да каже тежу реч.

        Каже и да је Ђукановићу пренео шта мисли о правима српског народа, да је он поштен, отворен и искрен и да није претерао.

        Он је представнике међународне заједнице упитао: која права имају Албанци са 25 одсто у Северној Македонији, а која Срби у Црној Гори и затражио рационалан одговор за несразмеру у броју и правима Срба и Албанаца у те две државе.

        Поводом примедби дела друштва да је мање активан од народа, свештеника, навијача… одговара да је он председник републике и да су његове обавезе другачије.

        „Ја морам да водим рачуна о интересима Србије“, поручује.

        Каже и да га једни оптужују, јер није „потегао секиру“ на Црну Гору, а други – да је крив за наводну „агресију“, што му пребацују из Апела 88.

        „Тенковима на Црну Гору нећу, време српске неодговорности је прошло“, каже Вучић и додаје да је време за договоре, али не на уштрб Србије.

        „То је рационално и одговорно, они који би да ратују - ратовали  би 24 сата, а после у кафиће“, напомиње.

        Он не верује да ће Црна Гора променити одлуку о спорном Закону о слободи вероисповести, али сматра да је ово пробудило српски народ у Црној Гори.

        „Не само у Црној Гори, већ и у Србији, РС, толико осећају неправду, јер све што је дозвољено другима, Србима није… Ја сам то рекао и међународној заједници“, рекао је и додао да нисмо у лакој ситуацији.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари