Вучић упутио писмо Путину поводом руског Дана бранилаца отаџбине

УРУЧИО ГА АМБАСАДОРУ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ У СРБИЈИ АЛЕКСАНДРУ ЧЕПУРИНУ

* „Желим зато да Вам захвалим на блиској војно-техничкој сарадњи Србије и Русије, јер тако умногоме побољшавамо оперативно-функционалне способности Војске Србије, чинећи извеснијом нашу мирну будућност

_______________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић упутио је председнику Русије Владимиру Путину писмо поводом Дана бранилаца отаџбине у коме је истакао задовољство што политички дијалог и економска сарадња двеју земаља стално и стабилно напредују и захвалио на блиској војно-техничкој сарадњи.

         Вучић је вечерас присуствовао пријему који је поводом Дана бранилаца Отаџбине приредио амбасадор Русије Александар Чепурин и тим поводом Чепурину уручио писмо за председника Путина, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председник Србије.

         У писму се између осталог, каже:

         "Поштовани председниче Путин,

         Овај велики празник с правом је симбол херојства, славе и патриотизма руске војске, важан свим поштоваоцима оних који, бранећи интересе Русије, гарантују њену стабилност и безбедност.

         Руски народ је, кроз историју, подносио велике жртве у борби за мир, слободу и независност, и то ће заувек остати најсветлији примери верног служења Отаџбини.

         Част ми је што је и српски народ, раме уз раме са руским народом, својим херојским подвизима обезбедио бољу будућност за наредне генерације. Њихова заједничка племенита мисија, у тежњи да свет буде мирнији и праведнији, обавезује нас на вечиту захвалност, али и подсећа на узајамно поштовање и јаке везе међу нашим братским народима.

         Искрено ме радује чињеница да и садашње генерације бранилаца отаџбине са истим пожртвовањем настављају славну војничку традицију својих претходника.

         Дозволите ми да овом приликом поновим колико сам срећан што политички дијалог и економска сарадња наших двеју земаља стално и стабилно напредују.

          Желим зато да Вам захвалим на блиској војно-техничкој сарадњи Србије и Русије, јер тако умногоме побољшавамо оперативно-функционалне способности Војске Србије, чинећи извеснијом нашу мирну будућност“, наводи се у писму председника Вучића упућеног председнику Путину.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари