Вучић: У Црној Гори пажљиво слушају НАТО, Стејт департман и Брисел, а ређе чују – Београд

„СРБИЈА ЈЕ ВЕЋ НАУЧИЛА ДА ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ ОДЛАЗЕ НА ПРОСЛАВЕ `ОЛУЈЕ`“

* У Рудној Глави код Мајданпека, где се вакцинисао, рекао: „За Србију не постоји ништа важније од тога да - поштујући туђе жртве, али враћајући и чувајући сећање на сопствене жртве - развија српску економију, гради путеве, фабрике и болнице јер ћемо тако на најбољи начин сачувати будућност нашег народа“

________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да су у Србији већ научили да из Црне Горе одлазе на прославе "Олује" и да сваки пут морају пажљиво да слушају представнике НАТО, Стејт департмана и Брисела, док мало ређе чују оно што каже Београд.

       „То је њихово право, а наша обавеза је да показујемо поштовање према туђим жртвама онако како показујемо према својим, али да истовремено штитимо наше националне и државне интересе", рекао је Вучић новинарима у Рудној Глави код Мајданпека.

       Он је указао да то није лако, али да сматра да за Србију не постоји ништа важније од тога да негује културу сећања и развија српску економију, гради путеве, фабрике и болнице.

       „Тако ћемо на најбољи начин сачувати будућност нашег народа. Поштујући туђе жртве, али враћајући и чувајући сећање на сопствене жртве, мислим да ћемо тиме показати објективан, непристрасан, озбиљан и одговоран став према свему што се збива", рекао је Вучић, одговарајући на молбу новинара да прокоментарише најављену смену црногорског министра правде Владимира Лепосавића због изјаве о Сребреници.

       Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић затражио је јуче оставку и покренуо поступак смене министра правде Владимира Лепосавића због његове изјаве да ће признати да је у Сребреници почињен геноцид "када се то недвосмислено утврди" и оспорио легитимитет суда у Хагу.

Вучић у Рудној Глави код Мајданпека

примио Синофармову вакцину

       ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић вакцинисао се данас у Рудној Глави код Мајданпека против корона вируса.

       Он је у Здравстеној станици Дома здравља "Др Верољуб Цакић" примио прву дозу вакцине кинеског Синофарма.

       Њега је вакцинисала докторка Анита Репеђић, којој је Вучић, приликом уласка, предао букет цвећа.

       У разговору са медицинским особљем Здравствене станица Вучић се информисао о процесу вакцинације у Рудној Глави.

       Докторка је, после давања вакцине, председнику Србије рекла: "Видимо се за три недеље, за другу дозу".


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари