Вучић Тачију: Јуначи се ти са пушкама, али нису оне 1999. разарале Србију већ туђи авиони

„НЕ ВОЛИМ ДА СЕ БАВИМ ОРУЖЈЕМ КАО ТАЧИ, НАШЕ ЈЕ ДА ВОДИМО ПОЛИТИКУ МИРА“

  • Нагласио да треба пажљивије читати Тачијеву изјаву јер он тврди да је пре 19 година заувек скинута граница две земље албанског народа: „Треба питати неке из међународне заједнице шта о томе мисле и да ли је због тога нападнута Србија 1999. године“

        СРБИЈА води политику мира и неће да се бави пушкама и оружјем, поручио је данас председник Александар Вучић у одговору на претње Хашима Тачија.

       „Не волим да се бавим пушкама и оружјем као Тачи, нек он то ради. Али, нису његове пушке разориле Србију већ неки авиони. А наше је да водимо политику мира“, рекао је Вучић новинарима у Мостару.

        Тачи је раније данас рекао да ће на наводне претње Србије одговорити „пушкама, као и пре 19 година“.

        Председник Вучић је рекао да је на Србији да на Тачијево помињање пушака одговори мирно и и сталожено, али га је подсетио да нису његове пушке, него неки туђи авиони разарали Србију.

        Вучић је додао да треба пажљивије читати ту изјаву Тачија, где он каже да је пре 19 година заувек скинута граница две земље албанског народа.

        „Треба питати неке из међународне заједнице шта о томе мисле и да ли је због тога нападнута Србија 1999. године“, додао је председник Вучић.

        „Што се мене тиче, не волим да се бавим бавим пушкама и оружјем, као што то воли Тачи, нека настави то да ради, али нису његове пушке, већ нечији туђи авиони били ти који су разарали Србију“, поновио је Вучић.

        „На нама је, рекао је, да одговоримо мирно, сталожено, стрпљиво, да кажемо да желимо слободу кретања, размену знања, да желимо већу трговинску размену. А, они нека говоре шта им је воља... Ја да се јуначим и показујем ко је јачи - стварно ми не пада на памет“ рекао је Вучић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари