ВУЧИЋ: Србија не може да за Јеремића у Њујорку месечно плаћа 45.000 долара

ДАЧИЋ: ФОРМИРАЊЕ ВЛАДЕ КОЈУ БИ ЧИНИЛЕ КОАЛИЦИЈЕ ОКО СНС, СПС И УРС

ИДЕ СВОЈИМ ТОКОМ

  • Влада напредњака и демократа није реална, а лидер СНС Александар Вучић биће координатор за прављење коалиционог споразума странака које треба да формирају будућу владу - СНС, СПС-ПУПС-ЈС и УРС
  • ДИНКИЋ: Ко је Тадића оборио? Сам је себе оборио. Имао је апсолутну власт, али неспособног премијера, који је искреирао највећи буџетски дефицит у историји Србије
  • ВУЧИЋ: Позивам Тадића да каже име бар једног тајкуна који има и најмањи утицај на мене лично и СНС. Уколико то учини - нећу бити у будућој влади
  • ДИНКИЋ: Народна банка Србије је саопштила да је прекршен Закон о буџетском систему, јер је јавни дуг премашио 45 одсто БДП. Шта је гувернер до сада чекао да то саопшти? Да ли је чекао да види да Тадић неће бити премијер? Нека гувернер каже када је јавни дуг премашио 45 одсто БДП. Јер, то се одавно догодило
  • Говорећи о трошковима за канцеларију и смештај и живот још актуеланог министра спољних послова Вука Јеремића у Њујорку где ће обављати функцију председавајућег Генералне скупштине УН,  Вучић је подвукао: да је за СНС неприхватљиво да неко 15.000 долара потроши месечно на стан и 30.000 долара за боравак у Њујорку

         ФОРМИРАЊЕ владе коју би чиниле коалиције око СНС, СПС и УРС иде својим током а подразумева закључивање коалицоног споразума - изјавио је мандатар Ивица Дачић.

         „Споразум би требало да буде завршен веома брзо и да га потпису све странке које ће чинити парламентарну већину”, рекао је Дачић након отварања малограничног прелаза између БиХ и Србије Јања - Лешница.

         Влада напредњака и демократа није реална, а лидер СНС Александар Вучић биће координатор за прављење коалиционог споразума странака које треба да формирају будућу владу - СНС, СПС-ПУПС-ЈС и УРС, саопштено је на заједничкој конференцији лидера УРС и СНС.

         Лидер УРС Млађан Динкић рекао је да је добар део коалиционог споразума припремљен и да има осам сегмената - државна политика, економска и социјална политика, правна држава и владавина права, борба против корупције, организованог криминала, реформа државне управе, департизација, децентрализација и слобода медија.

         Према његовим речима, кључни део програма је фискална консолидација, која мора да се обави најкасније до септембра, јер ће у супротном доћи у питање исплате плата и пензија.

         Динкић и Вучић су, иначе, негирали оптужбе које је на њихов рачун изнео председник ДС Борис Тадић и позвали га да каже име тајкуна који стоји иза напредњака и да не пребацује своју кривицу и одговорност на друге, јер је имао апсолутну власт у рукама, али неспособног премијера.

         Вучић је новинарима после састанка са делегацијом УРС, рекао да позива Тадића да каже име бар једног тајкуна који има и најмањи утицај на њега лично и СНС, и да ће уколико то учини, одлучити да не буде у будућој влади.

         Лидер напредњака, међутим, и поред питања новинара да каже ко је тајкун, рекао да он не жели да открива име, додајући „да ти и такви никада нису имали утицаја” и да то гарантује грађанима Србије.

         „Ако Борис Тадић каже бар једно име, ја нећу бити у влади. Ако неће да каже, нека се јавно извини”, рекао је Вучић реагујући на интервју који је Тадић дао београдским недељницима.

         На Тадићеве критике да странка на чијем је челу Динкић и он лично имају искуства у обарању влада, лидер УРС је подсетио, да је Тадићева трајала пун мандат, односно четири године.

         „Ко је њега оборио? Сам је себе оборио. Имао је апсолутну власт, али неспособног премијера, који је искреирао највећи буџетски дефицит у историји Србије. Као психолог требало би да зна да своју кривицу не пребацује на неког другог”, рекао је Динкић.

         Динкић је рекао да нису сви министри у влади одговорни за прављење тог дефицита већ премијер и министар финансија.

         Динкић је прокоментарисао и Тадићеву оцену да владу СНС, СПС-ПУПС-ЈС и УРС праве тајкуни.

         „Можда Тадић није добро информисан, али изјава да се ниједан тајкун за време његове владе није обогатио је, у најмању руку, смешна”, казао је Динкић.

         Говорећи о лошем стању у јавним финансијама, Динкић је навео да је занимљиво саопштење Народне банке Србије да је прекршен Закон о буџетском систему, јер је јавни дуг премашио 45 одсто БДП.

         Он је упитао шта је гувернер до сада чекао да то саопшти и додао:

         „Да ли је чекао да види да Тадић неће бити премијер? Да ли је гувернер политичка личност? Нека каже када је јавни дуг премашио 45 одсто БДП. То се одавно догодило”, рекао је Динкић.

         Динкић је такође, рекао да се поставља питање како развојна банка Војводине може да се рекламира када је у дубиози и зашто је она докапитализована баш у време кампање.

         „Неко ће за то морати да одговора”, упозорио је Динкић.

         Новинаре је интересовао и став Динкића и Вучића о трошковима за канцеларију и смештај и живот још актуеланог министра спољних послова Вука Јеремића у Њујорку где ће обављати функцију председавајућег Генералне скупштинме УН.

         Вучић је подвукао: да је за СНС неприхватљиво да неко 15.000 долара потроши месечно на стан и 30.000 долара за боравак у Њујорку.

         „То у овом тренутку држава не може да издржи, а о бахатости и осионости нећу ни да говорим”, рекао је Вучић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари