Вучић: Србија ће за годину дана имати највеће плате у региону Западног Балкана

МАКРОН 15. И 16. ЈУЛА У ПОСЕТИ СРБИЈИ, ТЕМЕ ЕКОНОМСКЕ И ПОЛИТИЧКЕ И - КОСОВО

* Говорећи о нинвестиционом циклусу, вредном десет милијарди евра, председник Србије рекао да жели да будемо земља са "убедљивом највећим (привредним) растом" у овом делу Европе: „Десет милијарди евра на четири, пет година, можемо да покријемо само растом од пет одсто и више а да се не задужујемо, да нам релативна задуженост у односу према бруто домаћем производу не буде већа

* „Ићи ћемо на изградњу станова за младе брачне парове. Била је идеја тридесет - ићи ћемо чак педесет хиљада нових стамбених јединица за младе брачне парове

________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће Србија за годину дана бити земља са највећим платама у региону Западног Балкана, као и да се о свему договара са Међународним монетарним фондом.

         "Кад кажем да ће плата бити већа десет одсто то значи да може да буде већа дванаест одсто", рекао је Вучић, гостујући у јутарњем Дневнику Радио телевизије Србије.

         Говорећи о најављеном инвестиционом циклусу, вредном десет милијарди евра, он је рекао да жели да Србија буде земља са "убедљивом највећим (привредним) растом" у овом делу Европе.

         "Десет милијарди евра на четири, пет година, можемо да покријемо само растом од пет одсто и више а да се не задужујемо, да нам релативна задуженост у односу према бруто домаћем производу не буде већа", рекао је  Вучић.

         Он је рекао да је на састанку са премијерком Аном Брнабић инсистирао на томе да се "две милијарде издвоје за младе људи, за младе брачне парове".

         Према његовим речима има више начина, међу којима су током школовања потребно увести нове стипендије, не само за младе таленте, као и да ће се разговарати са младима шта је то што желе.

         Ићи ћемо на изградњу станова за младе брачне парове. Била је идеја тридесет - ићи ћемо чак педесет хиљада нових стамбених јединица за младе брачне парове", рекао Вучић.

         Он је нагласио да је потребно сачувати да што више младих остане у Србији.

Маркон је међу два најважнија лидера

Европе, његова улога ће још расти

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће током посете француски председник Емауел Макрон бити у Србији два дана и неће ићи даље у регион, што говори о великој пажњи коју указује нашој земљи.

         "Значај посете је огроман, разговараћемо о економским, политичким темама, европском путу Србији и свакако о Косову", рекао је Вучић у јутарњем Дневнику Радио телевизије Србије.

         Према речима Вучића, његов и тим Маркона "већ размењују инфорнације"

         Он је нагласио да је Маркон, један од два најважнија лидера Европе, "један од лидера који припада будућности и чија улога ће још расти".

         Дневни лист Политика објавио је да је посета Макрона Београду планирана за 15. и 16. јули.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари