Вучић: СНС треба да буде носилац будуће владе

В.Д. ПРЕДСЕДНИКА СНС ОЦЕНИО ДА ДРУГЕ СТРАНКЕ ИМАЈУ ПРАВО ДА

ФОРМИРАЈУ ВЛАДУ, АЛИ УПОЗОРИО ДА БИ ТО БИЛО ПРОТИВ ВОЉЕ НАРОДА

  • Инсистираћемо на постизању националног консензуса у вези Косова и Метохије, на прављењу бољег инвестиционог амбијента, наставку европског пута, али и на развоју демократије

         „ГРАЂАНИ Србије су се изјаснили за промене и зато би Српска напредна странка требало да буде носилац будуће Владе Републике Србије“, рекао је Александар Вучић, в.д. председника Српске напредне странке, на данашњој конференцији за новинаре.

         Он је истакао да друге странке имају право да скупе већину и формирају Владу, али да је то насупрот вољи народа, односно да нема легитимитет и да није добро за будућност земље.

         „Ако су то већ урадили, позивамо их да обавесте председника Републике Томислава Николића, који ће им у том случају поверити мандат. Србија нема времена за чекање. Салдо владавине Демократске странке, Социјалистичке партије Србије и њихових сателита је катастрофалан. Већ у септембру морамо да платимо 136 милиона евра за камате на доспеле обавезе од обвезница, у октобру 72 милиона евра, у новембру 69 милиона евра, у децембру 71 милион евра. Одакле и како, ако у Србији ништа не ради?

         Српска напредна странка отворена је за разговоре са другим странкама на тему програма, планова и будућности, али не и за разговоре о политичкој трговини. Пред Србијом су  велики и тешки послови. Инсистираћемо на постизању националног консензуса у вези Косова и Метохије, на прављењу бољег инвестиционог амбијента, наставку европског пута, али и на развоју демократије, који је био у потпуности заустављен у време изборне кампање“, нагласио је Александар Вучић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари