Вучић са копредседавајућим Српског кокуса у Конгресу САД Тедом Поом

КОНГРЕСМЕН ОБЕЋАО ДА ЋЕ ПОНОВО ПРЕНЕТИ ПОЗИВ ДОНАЛДУ ТРАМПУ ДА ПОСЕТИ СРБИЈУ

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић је данас на састанку с конгресменом Тедом Поом, копредседавајућим Српског кокуса у Конгресу САД, "изразио задовољство што актуелна америчка администрација остаје отворена и спремна да размотри све предлоге како би се искористила постојећа прилика за постизање компромиса" о питању Косова кроз дијалог Београда и Приштине.

         Служба председника Републике за сарадњу с медијима је саопштила да је конгресмен "подржао став да Београду и Приштини треба пружити простор и време да постигну међусобни договор".

         Вучић је Поу захвалио на дугогодишњем ангажовању у Српском кокусу који је помогао јачању билатералних односа Србије и САД, као и бољем разумевању ставова и политике Србије у америчкој администрацији.

         "Као пример озбиљног приступа ситуацији на Западном Балкану, који је од помоћи за све у региону", Вучић је "посебно истакао писмо које је конгресмен По, са седморицом колега из америчког Конгреса, пре четири дана упутио државном секретару Помпеу".

         У саопштењу пише да је Вучић на састанку с конгресменом "захвалио за подршку САД европском путу Србије".

         Рекао је и да "постоје велике могућности за унапређење сарадње двеју земаља, констатујући да се повећава број америчких инвестиција на српском тржишту и истичући да се сарадња проширује и на област инфраструктуре".

         Конгресмен је рекао да "у Конгресу САД јача интерес за Србију, јер је све више људи види као земљу партнера", пише у саопштењу.

         Он је истакао да ће "предстојеће обележавање стогодишњице завршетка Првог светског рата бити прилика да се у Америци покаже поштовање за историјско савезништво са Србијом".

         Конгресмен је рекао и да је лично пренео позив председника Вучића председнику Трампу да посети Србију и да ће то поново учинити", пише у саопштењу.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари