Вучић: Оно што је могло да буде решење за КиМ наишло је на опште противљење у Србији

ОПОЗИЦИЈИ ИЗ КРАЉЕВА ПОРУЧИО ДА НЕЋЕ ОСВОЈИТИ ВЛАСТ НИ 2020. НИ 2024.

* „Мислим да је моја идеја за компромисно решење била много боља за будућност Србије. То ћете процењивати за 15 или 20 година

* „Ако се било шта догоди у међувремену, било када, опет ћу изаћи пред народ и то рећи. У овом тренутку немам шта бих могао да кажем. Мислим да је то фер и одговоран приступ

* „Не могу ја против воље народа, морате да се сагласите и поштујете вољу грађана. Али, желим да народ запамти да сам био за другачије решење, па ће се неко у народу сетити за 20 година да смо могли више и боље

______________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је да је увек спреман за разговоре о свим компромисним решењима и да их понуди нашем народу, али да није на видику по питању Косова и Метохије.

         Одговарајући на питање новинара шта се догодило од прошлог боравка у Краљеву, када је најавио да ће представити грађанима решење за Косово, а потом, недавно, рекао да је његова политика доживела пораз, Вучић је казао да је оно што је мислио да је могло да буде решење наишло на опште противљење јавности у Србији.

         „Како оних који су за целокупно независно Косово, тако и оних јунака који су довели до независног Косова, који су одједном постали велики храбри хероји, иако не иду у Косовску Митровицу, Зубин Поток, који више воле да се сликају по Њујорку и Лондону, да своју децу шаљу тамо... Не причам о онима који су отишли трбухом за хлебом, већ о оним бахатим који то раде да би тамо могли да уживају и живе много боље од свих, не наших грађана, већ и људи који живе у тим земљама”, рекао је Вучић. И додао:  

         „Мислим да је моја идеја за компромисно решење била много боља за будућност Србије. То ћете процењивати за 15 или 20 година”, нагласио је он.

         Казао је да ће, ако се било шта догоди у међувремену, било када, он опет изаћи пред народ и то рећи.

         „У овом тренутку немам шта бих могао да кажем. Мислим да је то фер и одговоран приступ”, рекао је он.

         Вучић је констатовао да народ практично каже да цело Косово треба да остане овако, да нам требају границе на Јарињу и Брњаку.

         „Ако народ тако каже, шта ћу. Не могу ја против воље народа, морате да се сагласите и поштујете вољу грађана. Али, желим да народ запамти да сам био за другачије решење, па ће се неко у народу сетити за 20 година да смо могли више и боље. Већина неће, јер људи не признају своје грешке, а туђе на рабош, мере са невероватном лакоћом”, констатовао је он.       

         Вучић је поручио да опозиција неће добити изборе ни 2020, ни 2024. године.

         „За 2028. још не могу да предвидим, али моћи ћу за две године и то да кажем”, рекао је Вучић новинарима у Краљеву, одговарајући на питања новинара о различитим наводима представника опозиције.

         Коментаришући критике СДС-а да је изјавама о телевизији „Пинк” прекршио закон и надлежности, Вучић је рекао да је само одговарао на питања новинара, јер у супротном не би ни поменуо опозицију.

         „Они за мене нису интересантни, ни народу, никоме. Суштина је у томе да је један од њих био власник Пинка до пре неколико дана, десет одсто су Ђилас и Шолак били власници Пинка. Док су били власници, био је добар, док трпају у своје џепове, добар је, кад пара за њих нема, хајде да затворимо”, рекао је Вучић.                 

         „Је л' ово спаљена земља'“, запитао је Вучић показујући на будућу халу фабрике Леони у Краљеву, прве после три деценије у том граду, а у одговор на питање како види најаву трибине Независног друштва новинара Војводине, у којој се каже да ће резултат ове власти бити „спаљена” земља.

         „Ако они називају ово спаљеном Србијом, ја ово називам подизањем, обновом Србије, спасом за Србију. Ја ниједну фабрику нисам затворио, а отворио сам на десетине, стотине, на много места. Они ништа отварали нису, само су затварали. Неко је ту побркао лончиће”, поручио је он.

         Аеродром у Лађевцима од

          половине 2019. и цивилни

         АЕРОДРОМ „Морава” у Лађевцима биће отворен за цивилно ваздухопловство до половине наредне године, а може и раније, већ у марту или априлу, најавио је данас председник Србије Александар Вучић.

         Он је рекао да предстоји запошљавање људи на аеродрому, али и да се са Војском Србије треба договорити око земљишта.„Неће то бити аеродром капацитета београдског или нишког аеродрома, већ аеродром да могу мали авиони да дођу до Лађеваца”, рекао је.

         Краљевчани ће, поред аеродрома добити и затворени базен, чија је изградња почела, али су радови обустављени због недостатка новца.

         Замолио је, стога, локалне власти да убудуће не улазе у инвестиције, које ни изблиза не могу сами да заврше.

         (Танјуг)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари