Вучић: Од Харадинаја праве великог јунака и вођу да би убрзли ка „великој Албанинји“

ОЧЕКУЈЕ ДАЉУ ХОМОГЕНИЗАЦИЈУ АЛБАНАЦА И ЊИХОВЕ ЈОШ ЕКСТРЕМНИЈЕ СТАВОВЕ

* „Оставка Харадинаја је политички трик срачунат на то да он добије још већу популарност и прегази политичке противнике што ће довести до још већег екстремизма, ствара се утисак да је он јунак који се бори за Косово, а да су сви други недостојни великог вође

   ___________________________________________________________________

      ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да послије оставке Рамуша Харадинаја суштински и де факто политичка ситуација у Пршитини и Тирани стремиће даљем приближавању и уједињавању и наставку трагичне приче по све нас о "великој Албанији".

         Вучић је у обраћању јавности позвао да Србија реагује смирено и одмерено иако ће, како је упозорио , положај Срба на КИМ бити још тежи него до данас.

         Он је истакао да ће доћи до додатне хомогенизације Албанаца, екстремизације њихових ставова и још снажније нескривене мржње према српском народу у српској држави коју доживљавају као јединог кривца.

         "Србија ће посветити још већу пажњу опстанку, животу и безбедности српског народа на КИМ, наш народ може да рачуна на Србију", поручио је Вучић.

         Он је истакао да Србија сматра да је наставак дијалога најважнији за очување мира и стабилности, и то је чињеница и суштина свега.

         "Плашимо се да политички развој догађаја иде у смеру даљег одлагања дијалога између Београда и Приштине'', рекао је Вучић.

         Он је оценио да је оставка Харадинаја политички трик, да би он добио још већу популарност и прегазио политичке противнике што ће довести до још већег екстремизма, да он постане јунак који се бори за Косово, а да су сви други недостојни великог вође.

         Вучић је указао да међународна заједница ћути о свему томе, док се, како је казао, плејада албанских лидера из Албаније  изређала говорећи о Харадинају као о великом јунаку.

         (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари