Вучић: Нећу дозволити да неко урушава државу - ни споља, ни изнутра

НА ДВЕ НЕДЕЉЕ БИЋЕ ЗАТВОРЕНИ НОЋНИ КЛУБОВИ И СПЛАВОВИ – ОД 23 ДО ШЕСТ УЈУТРУ

* Биће затворени и студентски домови. КАазне за неношење маски у тржним центрима и јавном градском и међуградском превозу - од 5.000 до 6.000 динара

* Број људи окупљених у затвореном биће ограничен на 100, уз дистанцу и са маскама, а на отвореном до 500 људи

* Председник Србије: „Нове мере донеће сутра Влада Србије, а уколико не буду довољне -  биће и других

  ___________________________________________________________________________     

        НА ДВЕ недеље биће затворени ноћни клубови, сплавови од 23 сата до шест ујутру, као и кафићи, осим оних који имају башту, као мера у сузбијању ширења корона вируса, рекао је председник Александар Вучић, те најавио и казне за неношење маски у тржним центрима и јавном градском и међуградском превозу, од 5.000 до 6.000 динара.

        Такође, биће затворени и студентски домови, јер је велики број студената заражен.

        Број људи окупљених у затвореном биће ограничен на 100, уз дистанцу и са маскама, а на отвореном до 500 људи.

        Ове мере донеће сутра Влада Србије, а уколико оне не буду довољне, биће и других, најавио је Вучић.

        Он је додао да је ситуација у Београду најпроблематичнија јер је 82,5 одсто свих заражених у престоници.

        Председник је рекао да би он затворио Београд, али да поштује мишљење и одлуке лекара, епидемиолога.

        Истакао је да се у периоду од 23 сата до шест ујутру, када раде ноћни клубови и сплавови, заразио највећи број људи, што је разлог за њихово и затварање кафића који немају башту и излаз у отворени простор.

        Биће затворени и студентски домови.

        На питање где ће студенти који нису из Србије, каже да они неће бити у Београду за то време…

        „Код Срба је увек присутан ђавољи адвокат и увек ће да буде крива држава. И ја. Немам проблем са тим”, рекао је Вучић за РТС.

        Кад је реч о казнама, каже:

        „Ако неко жели, има право да буде неодговоран за себе, али нема право да буде неодговоран за друге. Ако сте неодговорни за друге - мораћете да платите”, нагласио је председник Србије.

        То је начин да се сачува здравље људи, јер другачије не може, додао је он.

        „Животи људи су нам најважнији, морамо да заштитимо живот и економију, и морамо ово да предузмемо”, рекао је Вучић.

        Председник је истакао да би волео да имамо повољнију ситуацију у вези са ковидом 19, а да је највећи проблем Београд, док је све остало неупоредиво једноставније у поређењу са престоницом.

        „Од заражених, 82,5 одсто је Београд. Јасно је да су сви други бројеви под контролом и да је то мање или више очекивано, уобичајено. Јасно је да је Београд жариште”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Ни београдске, ни санџачке дахије ништа

нису урадиле за Нови Пазар

        Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је у Новом Пазару било организационих проблема и да је Министарство здравља требало раније да реагује, али да то није разлог за кампању која се води против државе, која је дала више него икада ико у Нови Пазар, Сјеницу и Тутин.

        „Ни београдске, ни санџачке дахије за 30 година ништа нису урадиле у Пазару”, рекао је Вучић и додао да је у последњих шест година опремљена болница у том граду за милионе евра.

        Он је рекао да ће сутра у Нови Пазар бити послато још десет нових респиратора.

        Вучић је рекао да шездесет година ништа није урађено у пазарској болници, да је у претходним годинама урађено неколико објеката, а да су фотографије које су приказали неки санџачки портали заправо из старог дела болнице, док нису показали како болница сада изгледа.

        Подсетио је да је изграђен дијагностички центар, уз помоћ шеика Мухамеда, који кошта пет милиона и који изгледа боље него било која болница у Немачкој.

        Како каже, у општој болници у Пазару је реновирана ангио сала, што је коштало више од шест милиона евра, лекари су обучени и спроводиће хиљаду интервенција.

        Додао је да је уложен огроман новац у уређаје и да је све што је урађено, урађено у претходних шест година.

        „Сви који би да нам држе предавање, нека погледају шта смо урадили у последњих шест година”, рекао је Вучић и показао фотографије болнице у Новом Пазару, преноси Танјуг.

        Он је рекао да је само данас десет људи на десет респиратора у болници и да није тачно да се респиратори не користе, да стоје нераспаковани.

Дајемо 10 милиона евра за плате

здравствених радника у Пазару

        Председник Србије Александар Вучић изјавио је да држава издваја 10 милиона евра годишње нето само за плате здравствених радника у Новом Пазару и да га ништа тако не погађа, него када чује да тамо нема здравственог особља.

        „Дође ми из коже да искочим када то чујем. Имамо у Пазару 1.344 здравствених радника, од тога 252 лекара, које плаћа држава Србија. Колико новца дајемо и онда ми кажу – спасиће нас два лекара и четири техничара из БиХ. Питају ме онда зашто се љутим на поједине министре у нашој влади, па зато што не кажу колико новца дајемо да знају сви Пазарци колико бринемо”, рекао је Вучић, гостујући на РТС-у, преноси Танјуг.

        Каже да ниједан политички аспект није споменуо, али да је јасно свима о чему се ради и истакао да је доживео много горе звиждуке у Пазару, него што су Брнабићка и Лончар.

        Вучић додаје да му је звиждало бар 1.000 људи, а не 10 или 15 као њима.

Нико неће урушавати државу,

ни споља, ни изнутра

        Председник Србије Александар Вучић поручио је вечерас да мора да слуша неистине и лажи, али да неће да дозволи да неко урушава државу ни споља, ни изнутра, нити мир и стабилност, како у Новом Пазару, тако и у другим местима у земљи.

        Вучић је за РТС рекао да ће у Новом Пазару бити уложено још 30 милиона евра и да га боли када се по цео дан борите да нешто урадите, а неко дође са одмора и каже да сте ленчуга.

        „Нападају лекаре сваки дан, кажу да су подрепаши власти, кажите кога имамо бољег... Тајкуне који су послали 1.000 маски Новом Пазару и 50 постељина? А, ми сваког дана дајемо милион евра”, истакао је Вучић и додао да из Босне нуде, на пример, 50.000 евра.

Нови Пазар ће имати 23 респиратора

        У Нови Пазар ће сутра бити послато још десет респиратора, тако да ће тај град имати укупно 23 респиратора, што ће донети додатну сигурност за Пазарце, рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић.

        „Вечерас су тамо 22 лекара из Крагујевца, Шумадије и Моравичког округа, то показује колико је Србија солидарна”.

        Истиче да све што је ова власт урадила није постојало раније и да је највише уложено од времена Јосипа Броза Тита, као и да у претходних 60 година скоро ниједан ексер није укуцан у здравствене објекте у том граду.

        Вучић је рекао да га веома боли то што се прича да држава не води довољно рачуна о Новом Пазару, с обзиром да је ту изградила најмодернији дијагностички центар, који не може да се види ни у Немачкој и показао слике.

        „Ово је вероватно фатаморгана, па сам измислио, јесам ли донео ове слике из Немачке? Ви, (грађани) сте дали за ово новац, а поштена власт и влада је то направила”.

        Вучић додаје да разуме гнев људи који су изгубили своје најближе, па криве пре власт, него невидљиви вирус, преноси Танјуг.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари