Вучић: Ми молимо Албанце, понављам - молимо, да не излазе у јавност са изјавама о јединственој држави

„ТАКО НЕШТО - БЕЗ ОБЗИРА НА НЕЧИЈЕ ЖЕЉЕ - НЕЋЕ БИТИ ДОЗВОЉЕНО“

Александар Вучић

  • Премијер позвао представнике Европске уније да реагују на те изјаве и оценио да би, када би он изјавио да сви Срби треба да живе у истој држави, вероватно био окачен у Бриселу на јарбол, уместо неке од застава које тамо висе

        ПРЕМИЈЕР Александар Вучић апеловао је данас на политичке представнике Албанаца да не излазе у јавност са изјавама о потреби да сви Албанци региона формирају јединствену државу уколико буде заустављен процес европских интеграција.

        „Ми их молимо, понављам - молимо, да са таквим изјавама, ма шта мислили, не излазе у јавност јер то не доприноси добрим односима у региону нити стварању атмосфере сарадње и заједничког рада на важним пројектима“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Влади Србије, након састанка са представницима фабрика одбрамбене индустрије.

        Он је оценио да тако нешто, без обзира на нечије жеље, неће бити дозвољено.

        Премијер Србије је позвао представнике Европске уније да реагују на те изјаве и оценио да би, када би он изјавио да сви Срби треба да живе у истој држави, вероватно био окачен у Бриселу на јарбол, уместо неке од застава које тамо висе.

        Вучић је рекао да Влада Србије не жели никога да вређа и не изјављује ништа слично, јер размишља искључиво о доброј и успешној економији и бољем животном стандарду грађана.

        „Управо је тема раста нашег бруто-друштвеног производа била доминантна на седници Владе, којој су присуствовали представници Светске банке. Како да се привредни раст увећа и једна од ствари, од мера којом нисмо били задовољни, су наша капитална улагања. Не услови које обезбеђујемо, јер је то сада много боље него пре, већ трошење новца да буде веће од стране државе. И да буде паметније потрошено на такав начин да се врати кроз већа примања радника и веће профите фабрика“, рекао је Вучић.

        Председник Косова Хашим Тачи и премијер Албаније Еди Рама најавили су претходних дана да би било добро да дође до уједињења Косова и Албаније, односно да сви Албанци региона живе у једној држави, ако избледи европска перспектива Западног Балкана.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари