Вучић: Изетбеговићев интервју Дојче велеу доноси бројне промене у дугорочном смислу

„ТО ЈЕ ВЕОМА КОМПЛЕКСНА ИЗЈАВА СА ДАЛЕКОСЕЖНИМ ПОЛИТИЧКИМ

И ПРАВНИМ ПОСЛЕДИЦАМА“

  • „Много тога се променило након тог интервјуа, и није само прича о томе да се нада признању Косова... и то да се територијални интегритет БиХ брани ратом а да Србија треба да га испоручи уз шољицу кафе и ратлук... Реч је и о другим деловима наше територије да се неко меша у наше унутрашње односе, а за то нема никакав основ“

        ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да је изјава бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића о Косову комплексна изјава са далекосежним последицама коју треба сагледати на веома озбиљан начин.

        „Реч је о веома сложеној, комплексној изјави са веома далекосежним политичким и правним последицама, много је озбиљнији његов интервју него што ико у Србији у овом тренутку може да сагледа. Ми ћемо то да сагледамо из свих углова и пронаћи ћемо најбољи одговор за Србију“, рекао је Вучић.

        У јуче објављеном интервјуу за Дојче веле Изетбеговић је рекао да је што се њега тиче Косово до сада требало да буде признато, али да је за то потребан консензус на нивоу БиХ.

        Упитан да са „да“ или „не“ одговори да ли ће БиХ у једном тренутку признати Републику Косово Изетбеговић је рекао: „Надам се да“.

        Вучић је данас рекао да ће Србија тек одлучити шта ће бити њен одговор на ове изјаве и подсетио да је за четвртак заказана седница Савета за националну безбедност.

        Он је рекао да Изетбеговићев интервју Дојче велеу „доноси бројне промене у дугорочном смислу“.

        „Много тога се променило након тог интервјуа, и није само прича о томе да се нада признању Косова... и то да се територијални интегритет БиХ брани ратом а да Србија треба да га испоручи уз шољицу кафе и ратлук... Реч је и о другим деловима наше територије да се неко меша у наше унутрашње односе, а за то нема никакав основ“, казао је Вучић после сусрета за члановима Удружења породица киднапованих и убијених на Косову.

        Вучић је додао да „ту има много комплексних ствари“ и да зато неће данас говорити шта ће бити одговор Србије већ жели „да прође неколико дана“ и додао да ће Србија „наставити да се понаша одговорно“.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари