Вучић: Изетбеговићев интервју Дојче велеу доноси бројне промене у дугорочном смислу

„ТО ЈЕ ВЕОМА КОМПЛЕКСНА ИЗЈАВА СА ДАЛЕКОСЕЖНИМ ПОЛИТИЧКИМ

И ПРАВНИМ ПОСЛЕДИЦАМА“

  • „Много тога се променило након тог интервјуа, и није само прича о томе да се нада признању Косова... и то да се територијални интегритет БиХ брани ратом а да Србија треба да га испоручи уз шољицу кафе и ратлук... Реч је и о другим деловима наше територије да се неко меша у наше унутрашње односе, а за то нема никакав основ“

        ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да је изјава бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића о Косову комплексна изјава са далекосежним последицама коју треба сагледати на веома озбиљан начин.

        „Реч је о веома сложеној, комплексној изјави са веома далекосежним политичким и правним последицама, много је озбиљнији његов интервју него што ико у Србији у овом тренутку може да сагледа. Ми ћемо то да сагледамо из свих углова и пронаћи ћемо најбољи одговор за Србију“, рекао је Вучић.

        У јуче објављеном интервјуу за Дојче веле Изетбеговић је рекао да је што се њега тиче Косово до сада требало да буде признато, али да је за то потребан консензус на нивоу БиХ.

        Упитан да са „да“ или „не“ одговори да ли ће БиХ у једном тренутку признати Републику Косово Изетбеговић је рекао: „Надам се да“.

        Вучић је данас рекао да ће Србија тек одлучити шта ће бити њен одговор на ове изјаве и подсетио да је за четвртак заказана седница Савета за националну безбедност.

        Он је рекао да Изетбеговићев интервју Дојче велеу „доноси бројне промене у дугорочном смислу“.

        „Много тога се променило након тог интервјуа, и није само прича о томе да се нада признању Косова... и то да се територијални интегритет БиХ брани ратом а да Србија треба да га испоручи уз шољицу кафе и ратлук... Реч је и о другим деловима наше територије да се неко меша у наше унутрашње односе, а за то нема никакав основ“, казао је Вучић после сусрета за члановима Удружења породица киднапованих и убијених на Косову.

        Вучић је додао да „ту има много комплексних ствари“ и да зато неће данас говорити шта ће бити одговор Србије већ жели „да прође неколико дана“ и додао да ће Србија „наставити да се понаша одговорно“.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Водканов's picture
Водканов 15:09 14.11.2017.

  • +14
Voting is closed.

"Комплексна изјава" и "одговорна Србија" - А Бакир прочитао са папира шта су му написали Турчин, Американац и Шваба!
Подлац Вучић под "одговорношћу" подразумева да Србима стално спочитава како су мали и како се ту ништа не може учинити, а ево се дошло до тога да се и једном Бакиру не сме одговорити док се добро не размисли!!

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 16:11 14.11.2017.

  • +10
Voting is closed.

Bitno je da vlast zahladi i pokažu zube...Ameri se već pakuju s KiM!!!

milovan's picture
milovan 17:36 14.11.2017.

  • +14
Voting is closed.

Nije Bakir postavio granicu po sred Srbije, niti je potpisivao BRISELSKI SPORAZUM ili,ili. Sve je to ucinio Vucic i Dacic koferce., a Sad je za sve kriv Bakir .

djede_niko's picture
djede_niko 17:38 14.11.2017.

  • +7
Voting is closed.

Полако, хладне главе делати. Тога се највише боје.
Одмах купити 1-2 дивизиона с300 са 2-3 дивизиона бук, а бар дио хитно оспособити 2018.. И панцири за заштиту оклопних средстава, Даље, опремати и купити адекватну авијацију за брзо дјеловање, су 25, миг 29, хеликоптери ми24. школовати официре, вјежбати резерву а радити на економском развоју и војној индустрији.
Тако конкретно ће се разна бјелосвјетска "го.на" смрзнути. ,
ништа не вриједи пјенити на микрофон и тастатуру.
Мало мање крпити путеве са Михајловићком, биће путева ако нас буде прије тога.

iki's picture
iki 17:47 14.11.2017.

  • +9
Voting is closed.

Koje je otvaranje, u ovoj šahovskoj partiji, odigrao naš predsednik? Da li je to bilo " Birdovo otvaranje" i sa najboljim i najlepšim šahovskim potezom, ikad odigranim, Tarašovim, potezom!?

Vreme će da nam pokaže.

Додај коментар