Вучић Фабрицију: Очекујемо да ЕУ уложи додатне напоре да Приштину наведе да повуче таксе

„СПРЕМНИ СМО ДА НАСТАВИМО РАЗГОВОРЕ ЧИМ СЕ ТО ДОГОДИ“

          ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изразио је данас очекивање да ће Европска унија уложити додатне напоре како би Приштину навела да повуче једностране потезе којима, како је рекао, доводи у опасност мир и стабилност у региону.

          У саопштењу кабинета председника наводи се да је то Вучић рекао на састанку са шефом Делегације Европске уније Семом Фабрицијем.

          "Постоји потреба за трајним договором. Ми смо спремни да са Приштином наставимо разговоре када буду укинуте таксе", рекао је Вучић и додао да је Београд спреман за проналажење компромисног решења.

          Према његовим речима, Србија мора да настави свој пут у ЕУ, а веома је важна њена даља подршка у јачању, усвајању и примени реформи "зарад бољитка грађана".

          Додаје се да је Вучић захвалио Фабрицију на подршци ЕУ Србији, која је "најзначајнији спољнотрговински партнер са којим Србија остварује око 67 одсто робне размене".

          "Наставићемо да радимо интензивно на испуњавању европске агенде, са циљем отварања нових поглавља и бржег напретка на путу ка чланству у ЕУ", рекао је Вучић.

          Фабрици је казао да ће Делегација Европске уније наставити да подржава процес европских интеграција и наставити да посредује у дијалогу у циљу постизања свеобухватног споразума између Београда и Приштине.

           Вучић и Фабрици су се усагласили да је потребан енергичнији рад у области владавине права, а говорили су и о реформи правосуђа, борби против корупције и слободи медија.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари