Вучић: Демонстранте ће 5 девојака упозоравати да би упад у Председништво био државни удар

„ВЕОМА МИ ЈЕ СТАЛО ДА ОПОЗИЦИЈА ИЗАЂЕ НА ИЗБОРЕ – НЕКА СЕ ВИДИ КОЛИКУ КО ИМА ПОДРШКУ“

* Опозицији поручио: „Уредите бирачке спискове. Напишите шта хоћете у бирачке спискове, свако име напишите. Готово све ћу прихватити по питању бирачких спискова и финансирања странака

* Поводом инцидента који се догодио испред Председништва Србије у суботу, Вучић у интервјуу РТС казао да ће наредне суботе на улазу у зграду бити постављено пет или шест девојака које би требало да "упозоре демонстранте да је упад у зграду Председништва кршење закона"

* „Склонили смо ограду испред зграде зато што је лепше без ње, сада неће више моћи да падају, скачу преко ње, а ако буду желели да изведу државни удар мораће да уђу у зграду

____________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да му је веома стало да опозиција изађе на изборе, да би то било најбоље за Србију јер би грађани могли да виде, како је казао, ко има колику подршку.

        У интервјуу за РТС, Вучић је казао да је спреман да уради пуно како би се из јавности "скинула бесмислена прича" о изборним условима.

        „Уредите бирачке спискове. Напишите шта хоћете у бирачке спискове, свако име напишите. Готово све ћу прихватити по питању бирачких спискова и финансирања странака", рекао је он.

        Вучић је негирао да су га представници опозиције позивали да разговара са њима и истакао да ће лично разговарати са њима само у складу са уставним ингеренцијама, у парламенту.

        "Разговараћу са онима који пређу цензус. Са (председником Покрета слободних грађана) Сергејем Трифуновићем ако изађе на изборе, (председником Српске радикалне странке) Војиславом Шешељем и са (председником Социјалистичке партије Србије) Ивицом Дачићем ", рекао је он.

        На питање о састанцима представника власти и опозиције - Вучић је казао да је много битније питање Косова и истакао да тренутно нема преговора Београда и Приштине, али да постоје различите врсте притисака који изискују свакодневно бављење тим питањем.

        "Не питате се како смо обезбедили производе у продавницама на Косову, ко су људи који су на томе радили даноноћно, а сада намећемо причу о стварима који ће се догодити за осам месеци", казао је он.

        Поводом инцидента који се догодио испред Председништва Србије у суботу у Београду Вучић је казао да ће наредне суботе на улазу у зграду бити постављено пет или шест девојака које би требало да "упозоре демонстранте да је упад у зграду Председништва кршење закона".

        "Склонили смо ограду испред зграде зато што је лепше без ње, сада неће више моћи да падају, скачу преко ње, а ако буду желели да изведу државни удар мораће да уђу у зграду", рекао је он.

        Председник Србије Александар Вучић коментаришући данас извештај британског листа Фајненшл тајмс да је Србија на првом месту у свету по индексу страних директних инвестиција, изјавио је да то значи да ће сада свака светска или европска компанија проверити какви су услови за инвестирање у Србију.

        "Сада сте добили потврду у најугледнијем светском листу који се бави том темом, а то значи да нема озбиљне светске или европске компаније која неће погледати какво је стање у земљи, какве су субвенције, каква је подршка државе и каква је радна снага", изјавио је Вучић у интервјуу за РТС.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари