Вучић: Било би добро да Србија поводом Косова има више подршке из Европе и света

„ЏОНСОН И АМБАСАДА САД БОЉЕ УПОЗНАТИ СА МОЈИМ ГОВОРОМ У МИТРОВИЦИ ОД НЕКИХ КОД НАС“

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да је америчком сенатору Рону Џонсону пренео да би Србији било важно када би по питању Косова имала више помоћи и подршке из "региона, Европе и света".

         "Упознао сам сенатора Џонсона са посетом Косову и Метохији. Видим да су и амбасада САД, чак и господин Џонсон, боље упознати са садржајем мог говора, него они који би требало, него они који је требало да слушају оно што сам говорио", рекао је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре са Џонсоном у Београду.

         Вучић је казао да би волео да има више људи који би хтели да заиста чују шта неко стварно говори, а не да извлаче из контекста оно што им одговара зарад својих политика "које нису показале нарочит успех".

           О Милошевићу сам рекао да је имао

          највећу подршку, али лоше резултате


         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да је у свом говору у Косовској Митровици рекао да је некадашњи председник Југославије Слободан Милошевић био лидер који је имао највећу подршку, али су резултати његове владавине били веома лоши.

         "Моје је да своје претходнике поштујем, можда сам у претходном периоду понекад грешио говорећи о неким другима, али са историјске дистанце сам се трудио да их никада не нападам за глупости", казао је Вучић новинарима и додао да би то било неозбиљно и неодговорно.

         Он је додао да у говору у Косовској Митровици није глорификовао Милошевића, већ је напротив, "озбиљно и одговорно критиковао политику коју смо водили са врло лошим резултатима по Србију".

         Како је напоменуо, због тога је веома важно да не гајимо "култ гробова, већ живих", нити "култ прошлости већ култ будућности".

        (Бета)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари