Вучић: „Београд на води“ биће прави светионик, нешто што нико још није видео

„ПРИПАДА ЦЕЛОЈ СРБИЈИ И ПОКАЗУЈЕ ДА ЈЕ ДРЖАВА КРЕНУЛА НАПРЕД“

* „Гради нови булевар, ускоро ниче највиша кула у овом делу Европе.   Прву утакмицу, прво првенство, данас смо на овој реци освојили... Београд данас има и променаду - једну од најлепших на свету

* „Ово што смо данас радили у Београду, сутра ћемо у Нишу, Краљеву, Новом Саду, Крагујевцу, Лесковцу и свуда у Србији

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је синоћ поводом отварања прве две зграде са 296 модерних станова у пројекту "Београд на води" да је то остварење једног од безброј и великих снова.

         "Урадили смо оно што смо обећали од прљавштине и ругла створили смо један од најлепших делова у југоисточној Европи. Београд је коначно сишао на реке. Ускоро поред реке ниче цео нови град, наш 'Београд на води'", рекао је Вучић поводом завршетка прве фазе тог пројекта.

         Он је најавио да ће до краја септембра зграде бити осветљене на специјалан начин.

         "Биће то прави светионик, нешто што нико још није видео", рекао је Вучић.

         Он је рекао да се данас усељава прва зграда у "Београду на води", да се гради нови булевар, и да ускоро "ниче највиша кула у овом делу Европе".

         Прву утакмицу, прво првенство, данас смо на овој реци освојили", рекао је Вучић и додао да Београд данас има и променаду једну од најлепших на свету.

         Вучић је навео да "Београд на води" припада целој Србији и да показује да је држава кренула напред.

         "Ово што смо данас радили у Београду, сутра ћемо у Нишу, Краљеву, Новом Саду, Крагујевцу, Лесковцу и свуда у Србији", рекао је Вучић.

         Он је додао да је то позив Србима у свету да се врате у своју домовину.

         Вучић је подсетио да је само мали број људи веровао у резултат пројекта, и изразио задовољство што је створен "нови" Београд.

         Такође, навео је и да су му се сви подсмевали, да су говорили да је изградио једну кафану и да ће то бити све. Додао је да зато захваљује и онима који су се "склонили из битке" и поручио да је најбољи начин да се избегну критике управо да се не ради.

         "Захвалио бих и онима који су се склонили из битке, који су побегли из наших редова. Победили су и они јер су сведоци и могу да повуку поуку да онај који верује и ради победјује. Данас онима који су радили, вама који сте веровали у себе, Србију и њене градјане, хоћу да кажем да они који су се подсмевали нису успели", рекао је Вучић.

         Вучић је захвалио шеику Мухамеду бин Заједу који је, како је рекао, од почетка веровао у тај пројекат.

         Свечаности су присуствовали министри Владе Србије, челници града Зоран Радојичић и Горан Весић и представници дипломатског кора и бројни новинари.

         Након обиласка првог стана, у присуству председника врпцу су пресекли премијерка Ана Брнабић, министар Синиша Мали, градоначелник Београда Зоран Радојичић, председник компанија "Игл Хилс" Мухамед Алабар, директор компаније "Београд на води" Никола Недељковић.

         Прва фаза пројекта Београд на води завшрена је изградњом БВ Резиденсис која има 20 спратова и 296 станова. Камен темељац за ову зграду постављен је у септембру 2015. године.

         У згради се, од пратећих садржаја, налазе базени, теретана, играоница за децу, рецепција, зелене површине и подземна гаража, локали, кафићи и ресторани у приземљу.

Бета

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари