Вучић: Албанаца има много по свету, добро су повезани и праве проблеме земљама-домаћинима

ПРЕМИЈЕР ПОРУЧИО ДЕМОНСТРАНТИМА У ЊУЈОРКУ ДА РАЗМИСЛЕ

- НЕ ШТИТЕ ЛИ ЗЛОЧИНЦА

  • Поводом захтева за изручење Рамуша Харадинаја рекао: „Пустите те приче да ли је нешто против Албанаца или против било кога. Јесте ли рекли себи: да ли ми можда штитимо ратног злочинца? Ово је моје питање за оне који покушавају да ми пошаљу поруку или ме зивкају телефоном, објашњавајући ми да се Србија није понела онако како је требало да се понесе и да није требало да Србија тражи изручење Харадинаја“

        ПРЕМИЈЕР Александар Вучић изјавио је вечерас, поводом протеста Албанаца испред конзулата Србије у Њујорку због хапшења Рамуша Харадинаја, да му не пада на памет да штити оне који су чинили најтеже злочине, и истакао да ни други то не треба да раде.

        „Рекао бих да у свим земљама Европе и света, Албанаца из различитих држава, Македоније, Албаније или дела наше територије са Косова и Метохије, па и из Црне Горе, има много. У САД, у Швајцарској, Немачкој, Енглеској и свуда су веома добро организовани“, рекао је Вучић.

        Он је за Радио-телевизију Србије напоменуо и да су Албанци „веома добро повезани, и да праве неприлике и непријатности земљама домаћинима“.

        Вучић је рекао и да се ту поставља и друго питање, за све те земље које су изложене свим тим непријатностима: „А да ли је неко ушао заиста у суштину ствари? Пустите те приче да ли је нешто против Албанаца или против било кога. Јесте ли рекли себи: да ли ми можда штитимо ратног злочинца?“.

        „И то је моје питање за оне који покушавају да ми пошаљу поруку или ме зивкају телефоном, објашњавајући ми да се Србија није понела онако како је требало да се понесе и да није требало да Србија тражи изручење Харадинаја“, рекао је српски премијер.

        Он је нагласио и да му не пада на памет да штити било ког злочинца.

        „Желим и да их питам хоће ли да носе иједну главу на својој савести. Ја нећу. Не пада ми на памет да било којег злочинца штитим, као што нисам штитио ни оне који су имали наше име и презиме, а чинили су злочине“, рекао је Вучић.

        Он је истовремено нагласио и да му исто тако не пада на памет да штити и оне који имају албанско име и презиме.

        „Не пада ми на памет да штитим ни оне који имају албанско име и презиме, или било чије име и презиме, а који су чинили најтеже злочине, у овом случају против нашег народа, али, рекао бих, и против било ког народа“, рекао је Вучић.

        Бета

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари