Витезовић и Димитријевић нови чланови Међународне словенске академије

       ИЗАБРАН И ПОЗНАТИ КАРДИОЛОГ ИЗ СЕВЕРНЕ МАКЕДОНИЈЕ АЛЕКСАНДАР НИКОЛИЋ

Милован Витезовић и Милан Димитријевић

        СКУПШТИНА Међународне словенске академије наука, уметности и културе, која се састала у Москви, изабрала је два нова члана из Србије - познатог писца Милована Витезовића и уваженог астронома Милана Димитријевића, који је својевремено био министар науке СР Југославије.

        Председник те међународне академије, познати руски политичар, угледни правник и универзитетски професор Сергеј Бабурин, рекао је дописнику „Новости“ да су са задовољством у своје редове примили писца Витезовића и научника астронома Димитријевића.

       - Добро знамо шта Витезовић и Димитријевић значе за српску културу и науку, па и много шире - објаснио је др Сергеј Бабурин.

       Српски писац Милован Витезовић објавио је око педесет књига а његове песме и друга књижевна дела су објављивање у српским и светским антологијама поезије и прозе. Његове књиге су превођене на више језика међу којима и руски.

       Професор Милан Димитријевић је због својих научних радова цењен међу колегама и у иностранству. Колеге кажу да је дао велики допринос и проучавању историје астрономије код Срба.

       Међународна словенска акдемија је за свог члана изабрала и познатог кардиолога из Северне Македоније др Александра Николића.

       Прошлог месеца Међународна словенска академија је за свог потпредседника изабрала Владимира Кршљанина, познатог српског политичара, дипломату и научника.

       Кршљанин је од 2016. председник Српског одељења те академије.

       https://www.novosti.rs/c/vesti/drustvo/945025/priznanje-moskve-milovan-v...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари