Уставни суд смењује 1300 функционера

 СЛЕДИ НАВАЛА НА АГЕНЦИЈЕ ЗА ПРИВРЕДНЕ РЕГИСТРЕ

 

     БЕОГРАД, (ФоНет) - Одлука Уставног суда Србије да функционери немају право на више функција коначно ступа на снагу, а око 1.300 функционера мораће у року од три дана да Агенцију за борбу против корупције обавесте да су поднели оставке на једну или више неспојивих функција или да од ње траже мишљење да ли су те функције у сукобу интереса.

     Агенција мора да им одговори у року од 15 дана.

     Члан Одбора Агенције за борбу против корупције Чедомир Чупић изјавио је за Политику да после ове одлуке УСС, оставке функционера следе по сили закона, односно по сили закона престаје им функција.

     "Против оних функционера који у року од три дана не буду
обавестили агенцију шта су урадили, биће покренути поступци. Ко не буде извршавао одлуку коју је донео Уставни суд, постаје одметник, односно може се третирати као терориста, јер ако не поштује силу закона значи да руши владавину закона и државни поредак, категоричан је Чупић.

     "Он се у том случају поставља као самовољник, изнад и изван закона, а то је онда тешка узурпација, најтеже могуће дело, упозорио је Чупић, напомињући да ако неко крене против одлуке Уставног суда, онда доводи у питање Устав и законе.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари