У Београду због епидемије вируса корона проглашена ванредна ситуација

ВЛАДА СРБИЈЕ НА ДВЕ НЕДЕЉЕ ОГРАНИЧИЛА РАД СВИХ УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА И НОЋНИХ КЛУБОВА

* Ношење заштитних маски, уз поштовање физичке дистанце од 1,5 метара, обавезно у свим затвореним просторима, без изузетка. Такође, у јавном градском, приградскоми међуградском превозу

* Забрањена окупљања на јавним местима у затвореном простору за више од 100 људи, а на отвореном простору - за више од 500 људи

____________________________________________________________________

        ВЛАДА Србије донела је нове мере у циљу спречавања ширења корона вируса у Београду, а њима је ограничен рад угоститељских објеката и окупљање људи и прописано обавезно ношење заштитних маски.

        У саопштењу се наводи да се ограничава рад свих угоститељских објеката и ноћних клубова, без изузетка, од 23.00 часова до 6.00 часова наредног дана.

        У свим затвореним просторима, без изузетка, обавезно је ношење заштитних маски, уз поштовање физичке дистанце од 1,5 метара.

        Такође, обавезно је ношење заштитних маски у јавном градском и приградском превозу и у међуградском превозу, додаје се у саопштењу.

        За непоштовање мере обавезног ношења заштитне маске у јавном превозу или у затвореном простору, прописана је казна у износу од 5.000 динара за свакога ко буде кршило ову меру.

        Влада је такође донела одлуку да се забрањују окупљања на јавним местима у затвореном простору за више од 100 људи, а на отвореном простору за више од 500 људи.

        Приликом било каквих окупљања на затвореном или отвореном простору неопходно је поштовати физичку дистанцу од 1,5 метара.

        Све мере за Град Београд важе наредне две седмице, односно до 18. јула.

        "Влада Србије још једном апелује на све грађане да поштују мере и препоруке, понашају се одговорно и воде рачуна о свом здрављу и здрављу својих најближих", наглашено је у саопштењу.

        Заменик градоначелника Београда Горан Весић саопштио је да је данас проглашена ванредна ситуација у главном граду због епидемије корона вируса.

        Весић је за Пинк рекао да то значи да ће Влада Србије моћи да доноси одлуке о мерама за борбу против епидемије на територији главног града.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари