Тачијеви и Харадинајеви посланици усвојили „резолуцију о геноциду Србије на Косову“

ОД ШИПТАРА НИКО НИЈЕ ГЛАСАО ПРОТИВ – СПРСКИ ПОСЛАНИЦИ БОЈКОТОВАЛИ СЕДНИЦУ

* Марко ЂУРИЋ: Резолуција приштинског парламента о наводном геноциду Србије на Косову и Метохији клеветнички је документ и плод је панике оних који су суочени са оптужбама за сопствене злочине

_____________________________________________________________________________

            ПОСЛАНИЦИ шиптарске скупштине „Косова“ усвојили су „резолуцију о геноциду Србије на Косову".

            За резолуцију о наводном геноциду српских снага на Косову 1998. и 1999. гласало је 79 посланика, без гласова против, јавио је РТК2.

            Седници нису присуствовали посланици српске заједнице.

            На ово је одреаговао директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић који је прво оценио да је резолуција приштинског парламента о наводном геноциду Србије на Косову и Метохији клеветнички је документ и плод је панике оних који су суочени са оптужбама за сопствене злочине.

            У саопштењу за јавност, он је истакао да тај „пропагандни памфлет потпуно превиђа истину о томе ко је покренуо кампању терора и злочина над цивилима на Косову и Метохији, и требало би да послужи као смоквин лист којим прави злочинци покушавају да сакрију сопствену срамоту и одговорност за почињена злодела".

            "Многи од оних који граде конструкцију о некаквом геноциду над Албанцима и сами на рукама носе трагове крви српских страдалника, и сваки помен геноцида на Косову и Метохији вероватно је подсвесни одјек њихове нечисте савести", рекао је Ђурић.

            Државотворни пројекат косовских Албанаца "суштински заснован на идеји етнички чистих територија и истребљења свих оних који се нађу на путу остварења сна о великој Албанији, али тај сан ће ускоро, сигуран сам, сневати у затворским ћелијама", нагласио је Ђурић.

            Он је изразио уверење да "цивилизован свет неће бити спреман да саучествује у прикривању и заташкавању њихових злодела, и тренутак када ће бити препуштени сами себи и сопственој кривици и срамоти је веома близу".

            (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари