Тачи би да 16. септембра пали ватре

 ДАЧИЋ ПОСЛЕ ВЕЖБЕ АНТИТЕРОРИСТИЧКЕ ЈЕДИНИЦЕ У БАТАЈНИЦИ

  • Тачи проценује да је сада идеалан моменат да се учине неки такви кораци, јер Србија очекује позитивно мишљење о кандидатури за Европску унију и мисли да ће Србија да зажмури када је реч о легитимним интересима Срба на Косову

  • Приштина има нову тактику да испред себе истура представнике међународне мисије на Косову и да онда испада да се Срби стално свађају са представницима Кфора и Еулекса

     БЕОГРАД, (ФоНет) - Србија је веома забринута због најаве косовског премијера Хашима Тачија да ће 16. септембра послати полицајце и царинике на два административна прелаза на северу Косова, зато што неки центри не разумеју да то може да поново запали ватру сукоба на том простору, а и шире, рекао је министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић.

     Тачи проценује да је сада идеалан моменат да се учине неки такви кораци, јер Србија очекује позитивно мишљење о кандидатури за Европску унију и мисли да ће Србија да зажмури када је реч о легитимним интересима Срба на Косову,рекао је Дачић новинарима после вежбе Специјалне антитерористичке јединице у Батајници.

     Дачић је оценио да то питање не представља проблем у безбедносном смислу, него у симболичком, јер власти у Приштини хоће да слањем неколико косовских полицајаца и цариника на прелазе Јариње и Брњак прикажу као да су успоставили границу или остварили неке своје интересе.

     Он је истакао да Приштина има нову тактику да испред себе истура представнике међународне мисије на Косову и да онда испада да се Срби стално свађају са представницима Кфора и Еулекса.
Србија је против једностраних потеза, води се дипломатска акција да се спречи могућност даљег заоштавања ситуације, рекао је Дачић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари