Свечано отворена прва стамбена зграда „Београда на води”

ИМАЋЕ УКУПНО 6.000 СТАНОВА У КОЈИМА ЋЕ ЖИВЕТИ 14.000 ЉУДИ, А 12.000 ЋЕ БИТИ ЗАПОСЛЕНО У ТОМ ДЕЛУ ГРАДА

 

* Гради се и „BW Galerija”, највећи тржни центар у региону, који ће бити на 300.000 квадрата, а планирани завршетак радова је 2020. године

* Заједно са првом зградом отвара се и прва улица у оквиру пројекта - завршен је и први део будућег булевара

         ИЗГРАДЊА прве стамбене зграде у „Београду на води” је завршена је и она је данас свечано отворена, након чега ће почети усељавање првих станара.

         Врпцу су, у присуству председника Србије Александра Вучића, пресекли премијерка Ана Брнабић, министар у влади Синиша Мали, градоначелник Београда Зоран Радојичић, председник компаниje „Eagle Hills“ Мухамед Алабар i директор компаније „Београд на води” Никола Недељковић.

         Вучић, Брнабић, Мали и Радојичић су са Алабаром и обишли један од станова у новој згради и изразили задовољство због изгледа станова, а Вучић је упитао новинарске екипе: „Да ли вам се свиђа, људи?”.

         Свечаном отварању BW Redidence присуствују и министри у влади Небојша Стефановић, Зорана Михајловић, Расим Љајић, Нела Кубуровић, заменик градоначелника Београда Горан Весић, председник Скупштине Београда Никола Никодијевић

         Изградњом BW Redidence завршена је прва фаза пројекта, кула је висока 20 спратова и има 296 станова, који су по структури од двособних до петособних.

         У згради се, од пратећих садржаја, налазе базен за децу и одрасле, теретана са најсавременијом опремом, играоница за децу, рецепција.

         Ту су и два подијума за станаре - на другом и четвртом нивоу, са зеленим површинама и дечијим игралиштем, као и подземна гаража, и локали, кафићи и ресторани у приземљу.

         Пројекат „Београд на води”, реализује се на укупно милион квадрата, са 6.000 станова, у којима ће живети 14.000 људи, док ће 12.000 људи радити у том делу града.

         У септембру 2015. године, тада премијер Србије Александар Вучић и представник „Eagle Hills“ Мухамед Алабар поставили су камен темељац за две стамбене куле, чиме је званично почела изградња пројекта „Београд на води”, вредног 3,5 милијарди евра.

         На извођењу радова су ангажоване домаће компаније и то „Millenium Team” и „Новкол” које су радиле ископ и постављање шипова, док је главни извођач Енергопројект.

         У оквиру пројекта, гради се и „BW Galerija”, највећи тржни центар у региону, који ће бити на 300.000 квадрата, а планирани завршетак радова је 2020. године.

         Такође, у изградњи су и стамбене зграде „BW Vista” и „BW Parkview” - Виста је „стигла” до 20. спрата, а Parkview до 17. спрата, а завршено је постављање шипова за Кулу Београд, највишу зграду у региону и ускоро би требало да почну главни радови.

         Инфраструктура се ради паралелно са зградама, па се заједно са првом зградом отвара и прва улица у оквиру пројекта. Завршен је и први део будућег булевара.

         Танјуг

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари