Сто радника ће у Дрвару запослити „Јумко“ – погон почиње да ради кроз три месеца

ДЕВЕДЕСЕТ ОДСТО ЗАПОСЛЕНИХ БИЋЕ ЖЕНЕ КОЈЕ ЋЕ ПРОЋИ ПОТРЕБНУ ОБУКУ

Представници "Јумка" код Душице Рунић

* Начелник општине Душица РУНИЋ: Од милион евра помоћи Србије прво ћемо уредити пословну зону „Млин“

____________________________________________________________

        ПРОИЗВОДНИ погон фабрике "Јумко" из Врања почеће са радом у Дрвару у наредна три месеца и запошљаваће 100 радника, рекла је начелник општине Дрвар Душица Рунић.

        Рунићева је навела да је руководство ове фабрике боравило у посети Дрвару која је резултат састанка одржаног 13. септембра са начелницима Гламоча, Босанског Грахова, Босанског Петровца и Дрвара и захтева који је општина Дрвар претходно упућивала Привредној комори Србије.

        Она је додала да се у захтеву тражило запошљавање жена и младих, јер у Дрвару преовладава дрвна индустрија где раде физички способни мушкарци.

        "Производни погон `Јумка` почеће са радом у Дрвару у наредна три месеца. За раднике ће бити организована обука која ће трајати од три до шест мјесеци. Ово за Дрвар представља препород и даје наду повратницима да обезбеде егзистенцију", нагласила је Рунићева и додала да ће 90 одсто запослених у овој фабрици бити жене.

        Према њеним речима, покретање производног погона "Јумка" дугорочно представља јачање буџета општине повећањем пореских прихода.

        "Надамо се да је ово само почетак јер настављамо да радимо на изградњи капацитета за привлачење и других инвеститора јачањем малих и средњих предузећа", каже Рунићева.

        Она додаје да је индустријска зона општине Дрвар у послератном периоду уништена лошом приватизацијом и да је Дрвар, као некадашња индустријска средина, постао општина која нема пословну зону.

        Рунићева подсећа да ова општина годинама није имала средстава да улаже у пословну инфраструктуру.

        "Један од кандидованих пројеката из помоћи од милион евра коју смо добили од Србије јесте прва фаза уређења пословне зоне `Млин` где планирамо да буде асфалтиран приступни пут и ограђена пословна зона", рекла је Рунићева.

        Она је захвалила Србији и Републици Српској за помоћ коју пружају Дрвару, те додала да без њихове подршке нема опстанка Срба у Федерацији БиХ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари