Стефановић: Три године чекамо информацију органа БиХ о нападу на Вучића у Поточарима

„ВИШЕ ПУТА СМО УРГИРАЛИ ДА СЕ  ПОВЕДЕ ОЗБИЉНА ИСТРАГА КОЈА ЋЕ ДОВЕСТИ И ДО ОРГАНИЗАТОРА“

         МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је да, упркос званичним захтевима, три године чекају информацију органа БиХ о нападу на тадашњег премијера Србије Александра Вучића у Поточарима, наводећи да је очигледно да озбиљне истраге у вези с тим није било.

         Стефановић је рекао да и даље нема одговора о онима који су напали Вучића, као и о току истраге.

         "Иако смо више пута ургирали и тражили да се поведе озбиљна истрага која ће довести до директних извршилаца и организатора напада који је угрозио живот Вучића, нисмо добили одговор од БиХ ко су људи", рекао је Стефановић за АТВ.

         Он је истакао да и даље гаји наду да ће озбиљни људи у службама безбедности БиХ пронаћи снагу да се посвете и пронађу оне који су одговорни за напад и који су каменицама и на други начин покушали да угрозе живот Вучића.

         "Да органи покажу да не постоји неко ко ће такву врсту злочина моћи да почини, а да остане некажњен", навео је Стефановић.

         Тадашњи премијер Србије Александар Вучић нападнут је 11. јула 2015. године у Поточарима током комеморације сребреничким жртвама. Група људи га је тада прво вербално вређала, а затим је каменован и погођен у главу.

(Срна)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари