Стефановић Гутерешовом помоћнику: Ситуација на КиМ је врло озбиљна

УКАЗАО МУ И НА НЕРАСВЕТЉЕНА УБИСТВА ЖАНДАРМА СТЕВАНА СИНЂЕЛИЋА И ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА

        ОПШТА безбедносна ситуација на Косову и Метохији је врло озбиљна рекао је данас у Београду министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић помоћнику генералног секретара УН Александру Зуеву, и поновио став Србије о потреби континуираног присуства УНМИК-а на терену.

        Стефановић и Зуев су разговарали и о потерницама које је Србија расписала преко Интерпола због ратних злочина, као и о пружању уточишта бегунцима од закона на Косову и о константно растућем проблему кријумчарења наркотика, наведено је у саопштењу МУП-а Србије.

        Подсећајући да се у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности, мисија УН на Косову UNMIK стара о владавини права и безбедности, Стефановић је подсетио да су и даље нерешена убиства припадника Жандармерије Стевана Синђелића и лидера СДП Оливера Ивановића.

        Зуев, помоћник заменика генералног секретара УН за владавину права и безбедносне институције у Одељењу Уједињених нација за мировне операције, рекао је да се слаже са Стефановићем да кривци за те злочине морају бити нађени и морају одговарати.

        Стефановић је Зуева обавестио о ангажовању Србије у мултинационалним полицијским операцијама и мировним мисијама УН.

        Зуев је позвао Стефановића да у јуну дође у седиште УН у Њујорку, на састанак министара унутрашњих послова и шефова полиција о безбедности, којим ће председавати генерални секретар УН Антонио Гутереш

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари