Стефановић: Брутална су лаж све тврдње које ме доводе у везу са хотелом Шумадија

НАВЕО ДА ЈЕ НАСИЛНИК КОЈИ ЈЕ ТУКАО К. РАДОВАНОВИЋ „БЛИЗАК ПРИЈАТЕЉ СЕРГЕЈА ТРИФУНОВИЋА“

          МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да није тачно да је истрага о разбијању хотела Шумадија обустављена и навео да су све информације које се о њему појављују у том случају "брутална лаж".

          Стефановић је новинарима у Скупштини Србије рекао да је полиција утврдила ко је разбио стакла на вратима тог хотела и о свему обавестила тужилаштво и додао да иза разбијања врата стоји садашњи директор хотела.

          Он је навео и да цела прича о том случају треба да послужи криминализацији њега и МУП-а и да је неистина да је било ко у његово име било шта преговарао са бившим власником хотела Његомиром Килибардом.

          Министар је казао и да свако ко мисли да је учињено кривично дело нека поднесе кривичне пријаве и нека надлежни државни органи то раде.

          "Мени је било битно да је полиција свој посао урадила одмах и извештај доставила надлежном тужилаштву, али ово је прича која треба да послужи за криминализацију и мене и МУП-а, у дану када треба да утврдимо када је (активисткиња Не да(ви)мо Београд) Ксенија Радовановић препознала насилника који је тукао, што је много теже кривично дело", рекао је Стефановић.

Демолирани улаз у Шумадију

          Он је рекао да је тај насилник близак пријатељ Сергеја Трифуновића који, пак, све време тврди да га не познаје, а са њим је био на скоро сваком протесту.

          Балканска истраживачка мрежа (БИРН) објавила је данас да су хулиганском демолирању хотела "Шумадија" на Бановом Брду у Београду, средином фебруара, претходили преговори око продаје тог угоститељског објекта које је водио Бранко Стефановић, отац Небојше Стефановића.

          У тексту објављеном на сајту (www.javno.ras), наводи се да се и сам министар Стефановић у међувремену, преко посредника, нудио да, како се тврди, "исправи брљотине свог оца".

          БИРН пише да је 15. фебруара око 20 часова у хотел "Шумадија" упало 15-ак крупних момака са "фантомкама" на глави, који су секирама и палицама полупали и демолирали улаз у хотел.

          (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари