Србија тражи од Албаније извињење за тврдње Гента Цакаја

ОН ИЗЈАВИО ДА ЈЕ СРБИЈА ОДГОВОРА ЗА УБИСТВО 12.000 ЉУДИ И ДЕПОРТАЦИЈУ ВИШЕ ОД МИЛИОН

Гент Цакај

         МИНИСТАР спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да очекује да Влада Албаније осуди изјаву свог вршиоца дужности министра спољних послова Гента Цакаја да је Србија одговорна за убиство више од 12.000 Албанаца, масовну депортацију више од милион људи и милионе долара штете током сукоба на Косову.

        "Реч је о најгрубљем фалсификату догађаја на Косову и Метохији током деведесетих година прошлог века, због чега очекујем и извињење Владе Албаније", навео је Дачић, пренело је његово министарство.

        Дачић је рекао да је Цакај 7. новембра казао и да злочини које је поменуо "нису били појединачни случајеви, већ директно спонзорисани од српске државе", као и да је "оптужио Србију да има криминалну прошлост" јер су "тадашњи политичари и чланови парамилитарних група на челу данашње Србије".

        "Изјава Гента Цакаја ни на који начин не доприноси добросуседским односима Србије и Албаније и директно је у супротности са настојањима руководства Србије да унапређује добросуседске односе с Албанијом и на тај начин допринесе стабилности и развоју читавог региона", додао је Дачић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари