Србија расписала око 170 Интерполових потерница за бившим члановима ОВК

НА СНАЗИ СУ И ПОТЕРНИЦЕ ЗА ТАЧИЈЕМ И ХАРАДИНАЈЕМ, АЛИ НЕЋЕ БИТИ ВИДЉИВЕ

        СРБИЈА је расписала око 170 Интерполових потерница за бившим члановима Ослободилачке војске Косова, а међу њима је и пет особа са југа централне Србије, из Бујановца, Прешева и Медвеђе, који су као чланови ОВК учествовали у рату на Косову.

        Како наводи интернет портал на албанском језику „Титули”, међу онима чије хапшење тражи Србија су две особе из Бујановца, Шефћет Муслију и тридесетдеветогодишњи Љирим Јакупи звани Нациста.

        Интерполове потернице због оптужби да су починили ратне злочине расписане су и за Мустафом Шаћиријем (51) и Шаћиром Шаћиријем (54) из села Ораховица код Прешева, као и за Фадилом Суљевићем (53) из Медвеђе.

        Потернице на којима се налазе косовски Албанци, а на којима инсистирају српски судови, враћене су у Интерполов систем средином априла ове године, након што је делегација српске полиције посетила седиште Интерпола у Лиону.

        Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић тада је рекао да су у Лиону вођени озбиљни разговори и да је наша делегација инсистирала да се потернице српских судова на којима се налазе косовски Албанци врате у систем.

        „Оне су враћене и видљиве, са изузетком потерница за Рамушем Харадинајем и Хашимом Тачијем, које јесу у систему, али неће бити видљиве у неком наредном периоду”, казао је министар. Првобитно је у систем враћено 18 потерница, а сада је списак проширен, наведено је за наш лист у полицији.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари