Србија кандидовала Јеремића за председавајућег Генералне скупштине УН

Министар спољних послова потврдио у Бриселу

  • Мислим да преовлађује уверење да је договор око кандидатуре Србије за чланство у ЕУ могућ и постоји жеља да се што пре постигну одређени кораци, како не би дошло до драме у последњем тренутку, као што је то био случај у децембру, рекао је Вук Јеремић

        БРИСЕЛ, (ФоНет) - Министар спољних послова Србије Вук Јеремић потврдио је  да га је Србија кандидовала за председавајућег наредног 67. заседања Генералне скупштине Уједињених нација.

        "Могу да потврдим да је Србија поднела кандидатуру за место председавајућег Генералне скупштине Уједињених нација за наредно 67. заседање. Србија је у претходних неколико година водила врло активну и мултидимензионалну спољну политику која је била отворена према читавом свету", рекао је Јеремић у Бриселу.

        Јеремић је рекао да су шефови дипломатија европских земаља, са којима се сусрео током боравка у Бриселу, имали позитиван став када је у питању Западни Балкан, као и статус кандидата за Србију, о чему ће се одлучивати крајем фебруара.

        "Овог тренутка постоји далеко боље разумевање како би до тог корака напред могло да се дође. Мислим да преовлађује уверење да је договор могућ и постоји жеља да се што пре постигну одређени кораци, како не би дошло до драме у последњем тренутку, као што је то био случај у децембру", рекао је Јеремић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари