СНП: Србија - као гарант Дејтонског споразума - да затражи смену Инцка

„ПРОШЛО ЈЕ ВРЕМЕ ТАКВИХ ПОЛИТИЧКИХ ШАРЛАТАНА КОЈИ СУ ЗАРАЂИВАЛИ НА МРЖЊИ ПРЕМА СРБИМА“

        СРПСКА народна партија (СНП) захтева од Владе Србије да Србија, која је гарант Дејтонског споразума и постојања Републике Српске, хитно затражи смену Високог представника Валентина Инцка и његово протеривање из Босне и Херцеговине, јер ремети мир и уставни поредак, вређа српски народ и подстиче сукобе.

       Као достојан представник црно-жуте аустро-угарске монархије, која је, док је владала Босном прогонила и убијала Србе и све што српски мисли, Валентин Инцко наставља да најбруталније вређа Србе и њихова сећања на најтрагичније догађаје за време Другог светског рата.

       Инцко покушава да своју безвредну улогу у Босни и Херцеговини, коју је дебело наплаћивао годинама, оправда вређањима и насртајима на једну од највећих тековина борбе српског народа, а то је Република Српска.

       Време таквих политичких шарлатана који су зарађивали на мржњи према Србима је прошло, свет се мења у корист националних интереса Србије и српског народа.

       Републику Српску нико никада више неће моћи да укине нити да јој одузима њене надлежности дефинисане Дејтонским споразумом.

        (саопштење Српске народне партије)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари