Шинзо Абе 15. јануара у Београд - домаћин ће му бити Вучић

ПРЕМИЈЕР ЈАПАНА ЖЕЛИ ЈАЧАЊЕ ЕКОНОМСКЕ САРАДЊЕ И ШИРЕЊЕ ГРАНИЦА СВОЈЕ ДИПЛОМАТИЈЕ

Ђунићи Марујам и Ана Брнабић

  • Ана БРНАБИЋ: Србија је веома заинтересована за јапанске инвестиције у области аутомобилске, хемијске, фармацеутске и IT индустрије, као и улагања у области пољопривреде, заштите животне средине и туризма

        ПРЕМИЈЕР Јапана Шинзо Абе и делегација јапанских привредника боравиће 15. јануара у посети Србији током које ће разговарати са председником Александром Вучићем, премијерком Аном Брнабић и другим званичницима.

        Абе је први јапански премијер који долази у Београд од 1987. године.

        Домаћин јапанском премијеру и делегацији биће председник Србије Александар Вучић, саопштио је Вучићев кабинет.

        Према најавама из Токија, Шинзо Абе у посету Србији долази у склопу турнеје током које ће од 12. до 17. јануара посетити и балтичке државе - Летонију, Литванију и Естонију, као и Румунију и Бугарску као председавајућу ЕУ.

        Циљ посете је, како је најављено, ширење граница јапанске дипломатије и јачање економске сарадње.

        Бета

Амбасадор Марујама: Србија постаје све интересантније тржиште за улагања

        ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић оценила је у разговору са амбасадором Јапана у Србији Ђунићијем Марујамом да је предстојећа посета премијера Јапана Шинзо Абеа Србији историјски важна за даље унапређење међусобних односа и дијалога две земље на највишем нивоу.

        Премијерка је подсетила је да Србија и Јапан имају дугу традицију међусобних односа и да су у протеклој години учињени значајни кораци у сарадњи две државе на свим нивоима.

        Брнабић је истакла је да је Србија веома заинтересована за јапанске инвестиције у области аутомобилске, хемијске, фармацеутске и IT индустрије, као и улагања у области пољопривреде, заштите животне средине и туризма, наводи се у саопштењу Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.

        Изразила је уверење да ће и убудуће бити настављена сарадња на реализацији заједничких инвестиционих пројеката у обостраном интересу.

        Амбасадор Марујама саопштио је да Србија постаје све интересантније тржиште за улагање, о чему сведоче јапанске компаније које већ послују у Србији, али и све већи број привредника заинтересованих за улагања у нашој земљи.

        Нагласио је да ће предстојећа посета премијера Јапана, који у Србију долази са делегацијом привредника, бити добра прилика да се унапреди сарадња и пренесу искуства, пре свега у области развоја приватног сектора и малих и средњих предузећа.

        На састанку је закључено да Србија и Јапан имају добру сарадњу на међународном плану која се огледа у међусобној подршци у важним међународним организацијама и институцијама.

        Јапанска делегација на челу са премијером Абеом боравиће у Београду у понедељак 15. јануара.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари