Синдикат полиције позвао организаторе геј-параде да сами „откажу скуп”

  УЗ УПОЗОРЕЊЕ ДА

            БЕОГРАДУ ПРЕТЕ РУШИЛАЧКЕ ДЕМОНСТРАЦИЈЕ

Конференција за новинаре Независног полицијског синдиката Србије

  • Председник НПСС Момчило Видојевић: „одређене групе” припремају не само напад на учеснике параде, него и рушилачке демонстрације

  • Те групе планирају операцију под именом „Београд у пламену”, којом ће и у свим приградским општинама изазвати рушилачке демонстрације и паљевине

  • Штета нанета полицији у прошлогодишњим сукобима са противницима Параде поноса била 1,5 милион евра

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Независни полицијски синдикат Србије (НПСС) позвао је организаторе Параде поноса да откажу скуп, јер, како је објашњено, поседују информације да "одређене групе" припремају не само напад на њене учеснике, него и рушилачке демонстрације.

        Председник НПСС Момчило Видојевић је на конференцији за новинаре рекао да, према сазнањима која имају, те групе планирају операцију под именом "Београд у пламену", којом ће и у свим приградским општинама изазвати рушилачке демонстрације и паљевине.

        "Имамо информације да ће део њих то радити и по другим градовима у Србији", истакао је он.

        Видојевић је саопштио податак који, како је нагласио, Министарство унутрашњих послова до сада није дало, а то је да је штета нанета полицији у прошлогодишњим сукобима са противницима Параде поноса била 1,5 милион евра.

        Он је позвао да се размисли колико би се за та средства могло купити опреме и возила за полицију, или инкубатора за бебе, чиме би се сачували животи, "него да се плаћају ефекти тих рушилалких демонстрација".

        Према најави Видојевића, НПСС ће до петка или суботе саопштити свој став о одржавању Параде поноса, а до тада неће своје чланство позивати да обезбеђују или не обезбеђују ту манифестације.

        Видојевић је оптужио руководство МУП да "остаје глуво" на бројне проблеме који се свакодневно увећавају у полицији, него гледа да, пред изборе "што више ушићари", посебно кад су у питању радна места, а у то, како је рекао, "предизборно сивило изузетно доборо се уклапа министар Ивица Дачић".

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари