Шест ухапшених у Лазаревцу због крађе имовине Електропривреде Србије

У НОВОМ ПАЗАРУ И ТУТИНУ ОТКРИВЕНА 42 СЛУЧАЈА „НЕОВЛАШЋЕНЕ ПОТРОШЊЕ СТРУЈЕ“

        ПОЛИЦИЈА у Лазаревцу је расветлила више случајева крађе имовине Електропривреде Србије и ухапсила шест особа, а откривена су и 42 случаја неовлашћене потрошње електричне енергије у Новом Пазару и Тутину, саопштио је данас ЕПС.

        Ухапшена су тројица радника ЕПС-овог огранка Рударског басена „Колубара“ и један запослени предузећа „Колубара Услуге“ приликом крађе високонапонског кабла у власништву „Колубаре“.

        Такође је ухапшена и једна особа која је у јануару 2018. године украла кабл у трафостаници у Великим Црљенима, у власништву „Колубаре“, због чега је изгорела трафостаница.

        Полицајци из Лазаревца ухапсили су и особу која је у јануару украла кабл из трафостанице на површинском копу „Тамнава Западно поље“.

        Стручне службе ЕПС-а су контролом на подручју Новог Пазара и Тутина поред откривених случајева крађе електричне енергије пронашле и уклониле направе за ометање и успоравање рада бројила као и већи број случајева умањења стања потрошене електричне енергије на мерним местима.

        У оквиру те акција још 30 бројила је дато на испитивање ради утврђивања исправности мерења потрошње електричне енергије, пише у саопштењу ЕПС-а.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари