Шешељ: Ако постанем председник Србије, позваћу Русију да отвори војне базе у нашој земљи

„ЗАБОРАВИО” САМО ЈЕДНО: ДА ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ НЕ ВОДИ ЊЕНУ СПОЉНУ ПОЛИТИКУ

  • „По мојим сазнањима, Русија је веома заинтересована за наше чланство у ОДКБ. Било би добро да Русија успостави базе у Србији с радарским системима и системима ПВО С-300 и С-400, јер ће тако смањити и наше трошкове опремања војске а много тога бисмо добили и бесплатно, па бисмо онда могли да подигнемо животни стандард војника и официра”

         КАНДИДАТ Српске радикалне странке за председника Србије, Војислав Шешељ, изјавио је да би као председник државе позвао Русију да успостави војне базе у Србији.

         Гостујући на Радио-телевизији Србије (РТС), лидер радикала је казао да би са функције председника државе покушао да убеди владу да Србија треба да приступи Организацији Уговора о колективној безбедности (ОДКБ) чије су чланице, поред Русије, и Белорусија, Казахстан, Таџикистан, Киргистан и Јерменија.

         „По мојим сазнањима, Русија је веома заинтересована за наше чланство у ОДКБ. Било би добро да Русија успостави базе у Србији с радарским системима и системима (противваздушне одбране) С-300 и С-400, јер ће тако смањити и наше трошкове опремања војске а много тога бисмо добили и бесплатно, па бисмо онда могли да подигнемо животни стандард војника и официра”, казао је Шешељ.

         Он је оценио и да се за актуелни режим у Србији не може рећи да је “антируски” као и да Москва не сме да квари односе са премијером Александром Вучићем, ако он има шансе за победу на предстојећим председничким изборима.

         Говорећи о противкандидатима на изборима 2. априла, Шешељ је оценио да су му Вук Јеремић и Саша Јанковић „највећи ривали у првом кругу”.

         „Зато и покушавам да их победим износећи компромитујуће материјале о њима. Јанковића компромитује убиство које се догодило у његовом стану и то његовим пиштољем, мада не могу кажем да је било намерно. Јеремић и Борис Тадић су у најмању руку заташкавали убиство двојице гардиста 2004. године”, казао је Шешељ.

         Он је додао и да цени председничке кандидате Милана Стаматовића, Александра Поповића и Милана Паровића, наводећи да нема сазнања да су се икада компромитовали.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари