Само да не прође као београдско!

 БОГАТИЈИ ПОСТАЈУ СВЕ БОГАТИЈИ – КОСТИЋ КУПИО И АПАТИНСКО БРОДОГРАДИЛИШТЕ

  • Вредност имовине Бродоградилишта “Апатин” у банкроту је процењена на 584.279.000 динара, док потраживања поверилаца износе 1.185.000.000 динара

  • А МК Комерц, који је део МК груп чији је власник бизнисмен Миодраг Костића, купио Бродоградилиште за само 150 милиона динара 

     АПАТИН, (ФоНет) - МК Комерц, који је део МК груп, чији је власник бизнисмен Миодраг Костића, купио је за 150 милиона динара Бродоградилиште Апатин.

     Одлуком Одбора поверилаца, стечајни управник апатинског предузећа је овлашћен да Бродоградилиште прода “МК комерцу” из Новог Сада за 150 милиона динара.

     Претходно је Скупштина поверилаца, као петог члана Одбора поверилаца изабрала “Би-Аудит” из Београда, чиме су обезбеђени и формални услови за доношење одлуке о продаји.

    Након верификације надлежног суда, наредних дана биће потписан уговор о купопродаји са новим власником, који треба да уплати разлику између депозита и понуђене суме у износу 34 милиона динара.

     Вредност имовине Бродоградилишта “Апатин” у банкроту је процењена на 584.279.000 динара, док потраживања поверилаца износе 1.185.000.000 динара.

     С обзиром да је понуђена цена МК комерца била нижа од 50 одсто од процењене вредности Бродоградилишта, Одбор поверилаца је већином гласова морао “преломити” и донети одлуку о даљој судбини предузећа.

     Како састанку Одбора није присуствовао довољан број чланова, сазвана је седница Скупштине поверилаца, на којој је уместо Агенције за осигурање депозита за петог члана изабран представник “Би Аудита”.

     За 3. октобар је најављено допунско испитно рочиште, на коме ће бити размотрена накнадно пријављена потраживања,
преносу ТВ Апатин.

  •      Звучи некако много познато и застрашујуће истовремено: вредност имовине 584.279.000 динара, а продато за 150 милиона. Само, да апатинско бродоградилиште не прође као београдско.
  •      Дакле: бар да остане бродоградилиште!
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари