Путин Вучићу: Москва високо цени стратешко партнерство са Србијом

У ПИСМИ-ЧЕСТИТКИ РУСКОГ ЛИДЕРА СЕ НАГЛАШАВА ДА РАЧУНА НА ДАЉУ КОНСТРУКТИВНУ САРАДЊУ

* Амбасадор РФ Александар Чепурин поновио став Русије о питању Косова и Метохије и истакао да је увођење такси на српску робу неодговоран корак Приштине који је угрозио дијалог и, пре свега, живот Срба на Космету

_________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин честитао је председнику Србије Александру Вучићу Дан државности и истакао да званична Москва високо цени односе стратешког партнерства са Србијом, те наглашава да се сарадња двеју земаља динамично развија у најразличитијим областима.

         Путиново писмо председнику Србије уручио је данас руски амбасадор у Београду, Александар Чепурин, саопштила је Прес служба Председника.

         У писму се каже:

         "Поштовани господине председниче,

         Примите срдачне честитке поводом националног празника - Дана државности Србије.

         У Русији се високо цене односи стратешког партнерства са Србијом. Са задовољством наглашавамо да се сарадња између наших земаља динамично развија у најразличитијим областима.

         Желeо бих да вам још једном захвалим на топлом пријему који је приређен мени и руској делегацији у Београду. Рачунам на наставак нашег конструктивног дијалога и заједничког рада на билатералној и међународној агенди.

         Искрено вам желим добро здравље и успехе, а братском народу Србије - благостање и просперитет", наводи се у писму председника Руске Федерације.

         Предсједник Вучић је захвалио председнику Путину на честиткама.

         У разговору са амбасадором Чепурином су размотрена питања билатералне сарадње и изражено очекивање да ће Међувладина мешовита комисија за сарадњу да конкретизује договоре постигнуте приликом посете предсједника Путина Србији, наводи се у саопштењу.

         Чепурин је поновио став Русије о питању Косова и Метохије и истакао да је увођење такси на српску робу неодговоран корак Приштине који је угрозио дијалог и, пре свега, живот Срба на Космету.

          (Танјуг)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари