Прво бацали сузавац, па ухапсили петорицу Срба

Председник општине Лепосавић Бранко Нинић

  • Кфор настоји да успостави контролу над алтернативним путем који су Срби користили као везу између Лепосавића и централне Србије

      ЛЕПОСАВИЋ, (ФоНет) - Председник општине Лепосавић Бранко Нинић изјавио је за ФоНет да је Кфор јутрос око шест сати бацио сузавац на Србе окупљене поред барикада на алтернативном путу код Јариња, наводећи да је у овом тренутку најважније смирити ситуацију, која је веома напета.

      "Они су ухапсили петорицу Срба, али су их после извесног времена пустили", рекао је Нинић и додао да замало и њега да ухапсе када је, са неколицином представника општине, покушао да разговара са представницима Кфора о новонасталој ситуцији.

      "Ухапсили су једног радника општине и он је још тамо", рекао је Нинић који је изразио наду да ће ипак бити разговора који ће смирити ситуацију.

      "Покушаћемо да смиримо ситуацију која је доста напета, јер је то најважније у овом тренутку", рекао је Нинић.

      Он је додао да Срби, који су се окупили у великом броју, стоје мало подаље од алтернативног пута са кога је Кфор уклонио барикаде , да не би били ухапшени.

      Он сматра да је суштина јутрошње акције Кфора контрола над алтернативним путем који су Срби користили као везу између Лепосавића и централне Србије.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари