ТРАЖИО: „Безусловно враћање слободе кретања на северу Косова“

ДЕ МАРЊАК У БЕОГРАДУ РАЗГОВАРАО СА ТАДИЋЕМ, ДАЧИЋЕМ И БОГДАНОВИЋЕМ

Гзавије де Марњак

  • ФАКТИ: Не звучи ли ово као „безусловна капитулација“? Поготово кад ЕУЛЕКС-окупатори саопште да су „састанци били отворени и плодоносни“!

          ПРИШТИНА, (ФоНет) - Шеф Мисије ЕУЛЕКС Гзавије де Марњак завршио је данас дводневну посету Београду, током које је са председником Србије Борисом Тадићем разговарао о слободи кретања на северу Косова.

          Од свих питања о којима је било речи, најхитније је трајно и безусловно враћање слободе кретања на северу Косова, саопштио је ЕУЛЕКС.

          „ЕУЛЕКС мора да настави са својим редовним и кључним операцијама у области владавине права на северу, без даљег одлагања. Мисија мора да настави са својим радом у корист свих. Само криминалне структуре имају користи од постојеће ситуације“, изјавио је де Марњак на крају дводневне посете Београду.

          Он се састао и са делегацијом Европске уније у Београду, амбасадорима и са замеником премијера и министром унутрашњих послова Ивицом Дачићем, као и са министром за Косово и Метохију Гораном Богдановићем.

          Састанци су били отворени и плодоносни, а било је речи о слободи кретања, борби против организованог криминала и о текућем дијалогу између Београда и Приштине, стоји у саопштењу.

          Шеф ЕУЛЕКС-а је истакао пуну подршку дијалогу, нагласивши да је та мисија спремна да подржи сваки споразум који буде постигнут. 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари