Стејт департман упозорио Американце да су на северу Косова могући немири и терористички напади

ПОСЕБНО АПОСТРОФИРАНИ МИТРОВИЦА, ЗВЕЧАН, ЛЕПОСАВИЋ И ЗУБИН ПОТОК

  • ФАКТИ: Амери на делу КиМ које држе Шиптари све контролишу. Од владајућих Шиптара до криминалаца. Ни Тачи, ни Харадинај, ни Чеку, ни Курти без њиховог мига не смеју ни да мрдну ни да писну. И, ево, сад они упозоравају своје да немира може бити тамо где се Срби још некако држе и где нешто још којекако држе. А са Марса се види да може ујести само пас којег они пусте са свог ланца. Баш амерички!

        СТЕЈТ департман упозорио је све америчке грађане који намеравају да иду на Косово, посебно на север у Митровицу, Лепосавић, Зубин Поток и Звечан да буду опрезни, објавила је данас у новом обавештењу за путовања америчка амбасада у Приштини.

        Амбасада је пренела упозорење Стејт департмана у коме се од америчких држављана који желе да иду на Косово тражи додатни опрез због могућих немира, а у упозорењу се помињу и терористички напади.

        „Терористичке групе настављају да планирају могуће нападе у региону Балкана, укључујући и Косово. Напади могу настати са мало или без икаквог упозорења. Циљеви могу бити туристичке локације, станице, пијаце, тржни центри, хотели, клубови, ресторани, места богослужења, паркови, спортски и културни догађаји, образовне установе, аеродроми и друге јавне површине“, наводи Стејт департман.

        У упозорењу се додаје да се „политички мотивисано насиље јавља широм Косова“.

        Амбасада је додала да је упозорење објављено како би помогли грађанима САД да дођу до важних информације о безбедности, да знају да треба да избегавају демонстрације, да се држе места којих се држе и остали „западњаци“.

        На сајту је наведено да тензије међу заједницама на северу Косова настављају да подстичу насиље, демонстрације и друге врсте немира у Северној Митровици, Лепосавићу, Зубином Потоку и Звечану.

        Савети за путовање имају неколико нивоа, дају опис ризика, пружају јасне кораке које треба предузети.

        Између осталог, та упутства садрже и информације о демонстрацијама, трендовима криминала и догађајима.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари