„Србија има резултате, али је потребно да их више видимо“

ШЕФ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ (ЕУ) У СРБИЈИ

ВЕНСАН ДЕЖЕР УОЧИ ОДЛУКА ЕВРОПСКОГ САВЕТА

Венсан Дежер

  • Коментаришући изјаву немачког амбасадора Волфрама Маса да током мандата Војислава Коштунице Москва није донирала Србији ни динар, док ЕУ сваке године даје донације од 200 милиона евра, Дежер је рекао да су „бројке које је амбасадор Мас навео су очигледне“
  • ФАКТИ: Оставимо по страни спор Мас -Коштуница и формалне бројке. Много важније је нешто друго: 1. земље које представљају Мас и Дежер уништиле су у Србији стоструко више него што ће икада моћи да плате, а још су нас развојно вратили деценије уназад 2. све што су давале и дају - дају својој вазалној гарнитури у Београду преко које владају Србијом, а сама Србија од тога нема никакве реалне вајде 3. чак и да је масово помињање Москве коректно, било би добро да немачки амбасадор одговори - а зашто би „Москва“ помагала вазалима Берлина, Брисела, Париза, Лондона и Вашингтона?

         БЕОГРАД, (ФоНет) - Резултати су направљени, али је потребно да их видимо више, а заиста је остало још мало времена, изјавио је шеф Делегације Европске уније (ЕУ) у Србији Венсан Дежер, поводом предстојећег састанка Европског савета на коме ће бити речи и о кандидатури Србије за чланство у ЕУ.

         Београд и Приштина морају да се договоре о формулацији у вези с представљањем Косова на регионалним скуповима, која ће бити у складу са њиховим позицијама, али и прихватљива за све чланице ЕУ, изјавио је Дежер за Данас.

         Он је упитао и шта је била сврха референдума Срба на северу Косова, ако се исход већ знао унапред.

         Према његовим речима, у периоду након 9. децембра, Србија је „одбацила из видокруга“ круцијалне унутрашње реформе, које су позитивно оцењене у мишљењу Европске комисије, а и Савет је изразио задовољство.

         Међутим, Србија не сме да буде „у затишју“ јер даљи напори у проналажењу економских и правосудних реформи, наставак борбе против корупције и имплементација медијске стратегије, биће потребни како би се потврдило да Србија наставља пут реформи и да је у стању да испуни стандарде, који ће изаћи на површину пре и после почетка преговора за улазак у ЕУ, истакао је Дежер.

         Коментаришући изјаву немачког амбасадора Волфрама Маса да током мандата Војислава Коштунице Москва није донирала Србији ни динар, док ЕУ сваке године даје донације од 200 милиона евра, Дежер је рекао да су „бројке које је амбасадор Мас навео су очигледне“.

         „Мислим да томе не бих могао ништа дати или одузети, осим што делим фрустрацију око непризнавања или недостатка знања о томе шта је ЕУ обезбедила Србији у последњој деценији“, рекао је Дежер.

         „ЕУ подржава Србију од 2000. без прекида, а самим тим и за време мандата господина Коштунице као председника и премијера. Увек наглашавам да ЕУ подржава процес пре него појединце. То смо радили у прошлости, то ћемо наставити да чинимо и у будућности“, истакао је Дежер. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари