Скот од Вучића тражио да подржи ударе по Сирији, а он му поменуо војну неутралност и „малу земљу”

АМЕРИКАНЦИМА ТАКО ДОБРО ИДЕ ДА ПОКУШАВАЈУ ДА ПОСТРОЈЕ И ЗЕМЉЕ ПОПУТ СРБИЈЕ

  • Кајл СКОТ позвао Србију да пружи пуну подршку истрази коју спроводи Организација за забрану хемијског оружја, и нагласио да су коалициони напади 14. априла били неопходни, сразмерни и оправдани, као и да су имали за циљ да спрече даље ужасе које изазива хемијско оружје
  • ФАКТИ: Ови Амери-агресори свакодневно демонстрирају да им памет и логика нису ни потребне, да би им само сметале. Јер, своју пресуду су ракетним ударима већ извршили, а од Србије, ево, траже да подржи истрагу о “хемијском нападу “ који су приписали власти у Дамаску... Да нису зликовци можда би их неко и пожалио...

          ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадором САД Кајлом Скотом, како би разговарали о ситуацији у Сирији, после коалиционих ваздушних удара.

          Скот је позвао Србију да подржи истрагу коју спроводи Организација за забрану хемијског оружја (ОЗХО), а Вучић је поручио да Србија чува војну неутралност, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

          Амбасадор Скот је навео да су САД у потпуности уверене да су сиријске власти одговорне за напад хемијским оружјем на цивилно становништво у Думи, у предграђу Дамаска, 7. априла, када су десетине људи погинуле, а стотине рањене, наведено је у саопштењу.

          Скот је нагласио да је тај напад био јасно кршење обавеза Сирије према Конвенцији о хемијском оружју, као и кршење Резолуције 2118 Савета безбедности Уједињених нација.

          „Амерички амбасадор је, такође, истакао да Русија није успела да одржи обећања која је дала као гарант Женевског оквира из 2003. године, на основу ког се Сирија обавезала да се одрекне свог хемијског оружја и никад га више не употреби”, наводи се у саопштењу.

          Амбасадор Скот је позвао Србију да пружи пуну подршку истрази коју спроводи Организација за забрану хемијског оружја, и нагласио да су коалициони напади 14. априла били неопходни, сразмерни и оправдани, као и да су имали за циљ да спрече даље ужасе које изазива хемијско оружје.

          Председник Вучић је рекао да Србија осуђује употребу хемијског оружја било где у свету, али да, као територијално мала земља, не жели да се меша у односе између великих сила.

          „Србија љубоморно чува и штити своју војну неутралност. Наша земља жели да са свима разговара и има партнерски и пријатељски однос”, навео је председник Вучић.

          (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари