Монтгомери: Тито никад не би пристао да има руску базу на српској територији под другим именом

БИВШИ АМБАСАДОР САД У БЕОГРАДУ: ОДЛУКА О НИШКОМ ЦЕНТРУ БИЋЕ ИЗУЗЕТНО ВАЖНА ЗА СРБЕ

Вилијем Монтгомери

 • „За САД заправо и није битно да ли ће Србија одлучити да се приближи Русији, дајући на пример ,дипломатски статус’ ономе што би требало да буде ,хуманитарни центар’. Дани Хладног рата када су те ствари биле важне за САД су одавно прошли“
 • „Реалност је да косовски Албанци слушају само, и понављам, само САД. Они не поштују ЕУ и осећају се слободним да игноришу њене захтеве, сугестије и претње... Надам се да ће актуелна америчка администрација искористити свој утицај да изврши притисак на косовске Албанце да испуне обавезе које су преузели Бриселским дијалогом, али страхујем да се то неће догодити... Уколико то не учини, неће бити никаквог напретка по питању Косова и отклањања опасности од драматичног погоршања ситуације”
 • ФАКТИ: Бивши подривач српске државе, која се формално звала СРЈ, отворено - додуше из улоге „посматрача“ који се претвара да није ненаклоњен Србима - отворено плаши Србију и њено руководство. Формално наглашава да је Србија слободна да сама одлучи о Српско-руском хуманитарном центру у Нишу, а онда - у контексту скорих преговора Александра Вучића са потпредседником САД Мајклом Пенсом - упозорава да ће „импликације те одлуке сносити народ Србије, а не САД”. Дакле, Србија није слободна да „сама одлучи“. Американци јој дају „слободу“ из оног полувица у којем Бог ствара Еву и говори Адаму: Ево ти Ева, па изабери себи жену...

        БИВШИ амерички амбасадор у Србији Вилијем Монтгомери сматра да је питање статуса Српско-руског хуманитарног центра важно питање за Србију, и да су импликације одлуке по том питању изузетно важне за српски народ.

        У сусрет посети председника Србије Александра Вучића Вашингтону, Монтгомери каже да не очекује да ће Српско-руски хуманитарни центар и статус његовог особља бити битна тачка на дневном реду састанака у Вашингтону.

        „Жао ми је што то морам да кажем али у општој слици, за САД заправо и није битно да ли ће Србија одлучити да се приближи Русији, дајући на пример ,дипломатски статус’ ономе што би требало да буде ,хуманитарни центар’. Дани Хладног рата када су те ствари биле важне за САД су одавно прошли“, рекао је Монтгомери за Танјуг.

        Он, заправо, указује да је то „много важније питање за народ Србије и то како он види своју будућност”.

        „Јер, импликације те одлуке сносиће народ Србије, а не САД”, истиче Монтгомери.

        „Премда мислим да велики мајстор неутралности током хладног рата, маршал Тито никад не би пристао да има руску базу на српској територији названу другим именом, његово време је давно прошло“, додаје он.

        Уз ограду да САД нису чланица ЕУ а да се и ЕУ суочава са бројним изазовима, амерички дипломата каже да разуме Вучићев захтев за убрзан приступ Србије ЕУ.

        Чланице ЕУ изгледа нису у стању да схвате да неизвесност, дуга одлагања и препреке у процесу приступања имају кумулативан негативан утицај на Србију и да подршка уласку у ЕУ опада, указује он.

        „Председник покушава да скрене пажњу на то. Он жели, а и људи у Србији заслужују јаснију идеју о томе шта их чека и у ком временском периоду“, рекао је Монтгомери.

        Он додаје и да „колко год то било нефер” и суседи као што је Хрватска могу отежати тај пут како би забележили поене на политичком плану.

        „А неке у ЕУ ће стварно бринути и односи Србије и Русије или ће их користити као изговор да још више успоре процес приступања. То су све препреке које не зависе од Србије“.

        Кад је реч о Косову и Метохији, Монтгомери наводи да косовски Албанци „слушају само САД” без чијег притиска, како каже, неће бити напретка у примени договореног у Бриселском дијалогу и нада са да ће нова администрација тај утицај употребити.

        „Реалност је да косовски Албанци слушају само, и понављам, само САД. Они не поштују ЕУ и осећају се слободним да игноришу њене захтеве, сугестије и претње“, рекао је Монтгомери, замољен да прокоментарише шта се може очекивати од нове администрације у погледу заштите српских интереса у дијалогу и Срба на Косову.

        Монтгомери се нада да ће актуелна америчка администрација искористити свој утицај да изврши притисак на косовске Албанце да испуне обавезе које су преузели Бриселским дијалогом али каже и да „страхује да се то неће догодити”.

        „Уколико то не учине, неће бити никаквог напретка по питању Косова и отклањања опасности од драматичног погоршања ситуације”, додао је амерички дипломата.

        Он очекује да ће међу најважнијим темама током предстојећих сусрета председника Вучића у Вашингтону бити и стабилност, и претње које доноси тероризам, а да ће Вучић искористити посету да ојача економску сарадњу и привуче нова америчка улагања.

        „САД цене улогу коју је Србија у скоријем периоду играла у истицању значаја помирења и гледања у будућност уместо у прошлост. САД ће несумњиво изразити снажну подршку успешном одвијању Бриселског дијалога и напретку у нормализацији односа” са Приштином, рекао је бивши амерички амбасадор.

        Најважније је, истиче, да је однос Србије и САД, након што је прошао кроз различите фазе, данас однос две независне земље које можда имају различиту перспективу о неким питањима али су уједињене када је реч о ономе што је важно.

        У Вашингтону ће бити речи о тероризму и безбедности, јер, „није тајна да се многи млади, који су се борили са такозваном Исламском државом, враћају у Босну, на Косово и у Македонију и представљају претњу не само за регион већи и за целу Европу”, напомиње бивши амерички амбасадор.

        Монтгомери је такође сигуран да ће Вучић током посете подвући решеност да унапреди српску привреду и подстакне САД и њихове главне корпорације да додатно повећају улагања у Србију.

        Он сматра да постоји низ начина да се унапреди клима за боље економске односе САД и Србије, укључујући различите споразуме и билатералне уговоре.

        „Председник Вучић разуме да без снажног економског раста, Србија не може да унапреди инфраструктуру и омогући својим грађанима бољи живот. Она без тога не може да буде стуб стабилности у региону, какав је била у прошлости и какав може да буде поново“, закључио је он.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Slobodanka's picture
Slobodanka 19:25 15.07.2017.

 • +1
Voting is closed.

Gospodine Montogomeri kad već pominjete Tita i ma koliko da ima puno vremena od kad je on vladao , ali on nije imao ni problem sa vojnom neutralnošču zemlje, a ni sa očuvanjem njenog teritorijalnog integriteta pa da je recimo iznikla američka vojna baza na teritoriji zemlje kojom je vladao. Zatim zemlja kojom je on vladao zvala se SFRJ i koje su sve sile spolja učestvovale u njenom komadanju?
A danas s kojim normalnim medjunarodnim pravom neka bilo koja država koja je nasilno podigla čitavu vojnu bazu na našoj teritoriji sme uopšte sa nama da raspravlja o našoj vojnoj neutralnosti ???

Izgleda tako da Amerikanci danas jako "cene" sve nesvrstane zemlje jer to je svet na koji još uvek smeju da "utiču", a po potrebi koja je samo njima jasna s lakoćom primenjuju i težu fiskulturu i to bez dozvole SB UN.

Gospodar Zarin's picture
Gospodar Zarin 19:30 15.07.2017.

 • +1
Voting is closed.

Naslov je potpuno tacan.
Angloslavija je nastala, opstala i nestala zahvaljujuci Anglosaksoncima.
Broz nikada ni u najgorem ludilu ne bi dozvolio rusku bazu, a posebno ne u Srbiji...
Picousti kvisling je nastavljac iste Nato politike.

Slobodanka's picture
Slobodanka 23:55 15.07.2017.

 • +37
Voting is closed.

Montogomeri govori o Titu kao "velikom majstoru neutralnosti tokom hladnog rata". Kakav bi Tito bio majster neutralnosti i lider ondašnjeg sveta nesvrstanih zemalja da je na teritoriji SFRJ postojala strana recimo američka vojna baza? SFRJ bi onda mogla da bude eventualno tek "crna ovca" i to na začelju sveta nesvrstanih zemalja. Ustvari na normalan način teško da bi mogla da bude i ta crna ovca na začelju pokreta nesvrstanih zbog suštine tog pokreta. Bez obzira kakav je on imao prijem i kontakte u ondašnjem svetu ni u njegovo vreme toliko baš nije moglo da prodje.

Zatim ako je "NATO politika" onda nema u isto vreme govora o politici vojno neutralnih zemalja! To jedno drugo isključuje. Naprimer zemlje članice EU koje nisu članice NATO-a su: Austrija, Irska, Finska, Švedska.
Ne definiše Tito kao osoba sa svojim sklonostima šta je i po definiciji i po suštini "vojna neutralnost".

A NASLOV NIJE TAČAN I SKROZ JE BEZVEZE I VAN REALNOSTI- JER TO JE HUMANITARNI CENTAR!

draganz's picture
draganz 20:24 15.07.2017.

 • +2
Voting is closed.

Tito je bio zapadni čovek. Od zapada doveden na vlast krajem 2. sv. rata (zapad je mogao da podrži prirodnog saveznika, legitimnu otadžbinsku vojsku ali ne bi dobio ovo što imaju danas - kolonije). Zbog toga im je Tito verno služio. Zapadu nije bilo bitno da odmah stavi pod svoje prostor SFRJ. Tito je lagano pripremao teren, od ratnih AVNOJ-evskih granica republika, masovnom ubijanju viđenih Srba, pravljenja pokrajina, čistke sprskih liberala, do ustava iz 74 kojim je završio svoje delo. Da li smo lepo živeli pod Titom? Velika većina jeste, ali kako se kaže: Kada svinja najbolje živi? Pred klanje.

Slobodanka's picture
Slobodanka 00:03 16.07.2017.

 • +29
Voting is closed.

Draganz - Znam tu raniju istoriju, ali se principijelno vezujem za činjenicu šta vojna neutralnost jeste, a šta nije. Pošto naš Predsednik Republike pred nama često govori da treba da čuvamo vojnu neutralnost onda da NJEGA I SEBE podsetimo šta vojna neutralnost jeste, a šta nije.
Zemlje članice EU koje nisu u NATO-u su: Austrija, Irska, Švedska, Finska. Da li je EU Srbiju uslovila tokom procesa pregovaranja a kada su u pitanju poglavlja koja regulišu politiku bezbednosti i odbrane da mora da napusti vojnu neutralnost ili nije to uradila? To zavisi od EU, a ne od zemlje kandidata. Ako EU tako uslovljava Srbiju da ne možemo više biti vojno neutralni onda je vreme da se narod izjasni šta misli o takvom uslovu, a i o samom EU putu.

draganz's picture
draganz 21:41 15.07.2017.

 • +2
Voting is closed.

Više ne verujem da je SFRJ bila vojno neutralna. To je bila maska, koprena iza koje je Tito radio na privođenju i potčinjavanju zemlje zapadu. Austrija, Irska, Švedska, Finska neutralni? Naravno da nisu. To je isto koprena, maska. Sutra neka krene rat između Zapada na jednoj strani, Rusije, Kine na drugoj. Biće neutralni? Verno i gadno su služili nacistima, Austrija, Švedska, Finska u borbi protiv Istoka. I opet će. Irci su na periferiji ali su deo Zapada.

Čemu onda služi ovo da se Srbija izjasni. Žvaka za ludaka. Prvenstveno dalje zamajavanje naroda, mentalno potčinjavanje i podelu unutar naroda. Glavni cilj Zapadu je kada do rata dođe da Srbi ne budu složni da ne bi složno ili većinski prešli na stranu Rusa, nego da se međusobno kolju i ubijaju i da budu što manja smetnja Zapadu. A kada bi toliko sludeli Srbe da krenu u rat protiv Rusa (kao što su Hrvati u 2.sv.ratu), to bi im bio ekstra bonus.

Slobodanka's picture
Slobodanka 22:55 15.07.2017.

 • +30
Voting is closed.

Dragane - Ne sumnjam u takvu moguću prognozu dogadjaja. Mada bivši ambasador SAD otvorio je manje pitanje i to sa nepotrebnom sumnjom pa je HUMANITARNI CENTAR ispao čak vojna baza.
Šta još treba da uradim da prikačim sliku Bondstila i sliku tog humanitarnog centra. Bila je skoro madjarska grupa vatrogasaca u tom centru na redovnoj obuci, a bili su i Amerikanci lično da se uvere.

Evo tih vesti:
1. Šta je Amerikanac otkrio u Centru u Nišu: Rusi su mu dali sve da pipne - 12.07.2017
https://rs-lat.sputniknews.com/politika/201707121111895885-Humanitarnice...
2. Na licu mesta — Mađari u Centru u Nišu otkrili rusko opasno oružje (foto) - 01.07.2017
https://rs-lat.sputniknews.com/analize/201707011111754569-Madjari-Centar...

3. Da podsetim ZAŠTO NAMA HUMANITARNI CENTAR U NIŠU STVARNO TREBA i kako se neodgovorno i loše ponašaju države članice EU kad je u pitanju gašenje požara.
Od svih vas 27... ko nama nudi pomoć??? – Rusija!... alooooo Rusija!!!' - 26. srpnja. 2015.
'Poštovana EU! (Europska unijo)
"Ovim putem vam se zahvaljujem na ogromnoj pomoći koju ste nam pružili dok nama bijesne požari. Od vas 27 država, jebem vam svakoj sve u rodu i to po doktorskom receptu, svakih 8 sati po jednom, niti jedna da bi pomogla... niti jedna jedina država!!! ..."
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/krule-odusevio-komentarom-od-svih-vas...

Ja polako otvaram veće i važnije pitanje: DA LI SRBIJA OSTAJE BAR VOJNO NEUTRALNA DRŽAVA? A da li ostaje bar sa takvim statusom kao što izjavljuju pred domaćom javnošću? Postavljam važnije i puno krupnije pitanje!
Pitanje koje je on postavio najpre nema realnog smisla, ali baš mu hvala što me je podstakao da pitam nešto što je puno važnije.

draganz's picture
draganz 22:01 15.07.2017.

 • +27
Voting is closed.

Мислим да референдум ако га и буде, ништа неће променити. Јер се свиме може манипулисати, лудило паралелних стварности је на максимуму. Не само код нас. Може се и хоће се манипулисти и питањем и резултатима, и оним шта ће после бити, једно се обећа а друго после бива: СНС специјалност. Оно што је важно и што нас једно може очувати је очување Србства (језика, писма, вере, историје, традиције...). Можемо постати Хрвати и текућих проблема нећемо имати, јер више нећемо бити кост у грлу Запада. Имаћемо неке друге господарске, потрошачке и сличне мање значајен глупаве проблеме.

Slobodanka's picture
Slobodanka 23:14 15.07.2017.

 • +22
Voting is closed.

U Sloveniji je istog dana bio referendum i o ulasku u EU i o ulasku u NATO. Bila su dva posebna listića-
U Hrvatskoj nije bilo referenduma o NATO članstvu, nego samo odluka Sabora.
U Crnoj Gori znamo da nije bilo referenduma gradjana, nego samo odluka njihovog parlamenta.

Ne znamo šta će se još desiti. MOŽDA ĆEMO IZAĆI MASOVNO DA OBUSTAVIMO EU PUT SRBIJE, a bez referenduma.
U EU nisu sledeće evropske zemlje: Norveška, Švajcarska, Island, V. Britanija, Belorusija, i možda još poneka država.
Zemlje kao što su Srbija, BIH, Makedonija, Albanija ne pominjem.

draganz's picture
draganz 15:19 16.07.2017.

 • +1
Voting is closed.

Очиглено референдуме организују тамо где знају да ће бити за њих повољни резултати. Као у ЦГ за отцепљењем од Србије. То значи да код нас нема ни говора о референдуму. А и како да буде када су већ поптисани сви они уговори с НАТО које је Зарин навео. Свакако неће дозволити да им народ упропасти инвестицију. Тако да од тога да има још наде да нећемо бити у НАТО, од тога нема ништа. Подржавам борбу против уласка у НАТО али треба се спрмити за следећу фазу. А то је да смо под туђинском влашћу. То је нешто с чим Србија има вековно искуство. Период под окупацијом и периоде слободе. Хрвати немају с тим проблем, јер они нису државотворни народ, то што су део НАТО-а и део беле демоније ЕУ, не виде као проблем, напротив, баш нам је добро. Недавно причам с једним Македонцом, каже важно је да МК уђе у НАТО, важније него у ЕУ, јер би то спречило рат у МК и њену поделу (чисто сумњам). Срби су друго, истински слободарски народ, хаха на неки начин као Талибани, никада не одустају да имају своју државу и да не буду под туђом чизмом.

Како онда до слободе? Немогућност Запада да се не уруши без нових пљачки, а остао неопљачкан практично само још простор Русије, затим страх и мржња коју подгревају против Русије (као што су Хрвати радили и раде против Срба), даља трка у наоружању, па штета да се сво то наоружање не употреби, довешће до великог рата у коме ће сваки појединац морати да се определ јер ће имати пушку на челу или нож под грлом. Ово сада није никакво опредељивање јер народ нико не пита а власт ради оно што Запад тражи. Надамо се да ће у том рату, као и увек, Русија победити и ослободити нас. Ја не видим други пут. Можда постоји и неки мирни распад ЕУ и НАТО-а, али мора нешто друго велико да се деси да до тога дође (долазак ванземаљаца нпр.). Нажалост Слоба није издржао дуже од 78 дана, а то је била добра прилика да историја крене другим током јер је НАТО тада био најслабији.

"U EU nisu sledeće evropske zemlje: Norveška..." Што се Норвешке тиче имам пријатеља који 30 година већ живи и ради у Норвешкој. Каже, јесте нисмо у ЕУ, али примењујемо све одредбе ЕУ, па практично као да јесмо.

Slobodanka's picture
Slobodanka 14:29 16.07.2017.

 • +1
Voting is closed.

"...али мора нешто друго велико да се деси да до тога дође (долазак ванземаљаца нпр.)..."
Moguće su i razne prirodne katastrofe. Ne moraju dolaziti vanzemaljci, Imaju oni podzemaljca i to velikog. Mada se erupcije baš supervulkana dešavaju veoma retko, u proseku svakih 50.000 godina, a smatraju da poslednja erupcija supervulkana bila je u Indoneziji pre - 74.000 godina. Dakle već kasni...
U slučaju i to potpune erupcije supervulkana u Jeloustonu bio bi uništen čitav severozapadni deo SAD ... Proizvodnja hrane u SAD bila bi onemogućena...Oko dve trećine SAD bilo bi nemoguće mesto za život...
Ali u slučaju potpune erupcije supervulkana bile bi i posledice za čitavu planetu naprimer zbog značajnog snižavanje temperature što bi imalo posledice kao smanjeni biodiverzitet i odrazilo bi se na celokupan život. Dakle polovična erupcija...
http://webtribune.rs/ako-se-probudi-jelouston-amerika-ce-nestati-za-samo...

draganz's picture
draganz 15:16 16.07.2017.

 • +2
Voting is closed.

Слажем се. Човек мисли да је господар ситуације и сагласно томе планира будућност. Али је врло могуће да неки природни догађаји, које зовемо катастрофама, сруши све велике планове и промене ток историје.

Gospodar Zarin's picture
Gospodar Zarin 20:27 15.07.2017.

 • +62
Voting is closed.

Anglosaksonci su izmislili "nesvrstane" od bivsih kolonija, mahom clanica Komonvelta, a uz brozovu angloslaviju, vazni osnivaci nesvrstanih su ex Komonvelt Indija(Nehru) Egipat(Naser). Jedini razlog za osnivanje ovog saveza bio je blokiranje SSSR-a.
Zato se brozova tvorevina nikada nije spremala za rat protiv Zapada/Nato, nego protiv SSSR-a/Varsavski pakt. Cak je predlagano da se na Dunavu izgradi lanac nuklearki kako bi u slucaju rata sa sovjetima otvorena panonska linija bila kontaminirana, a izlaz sovjeta na Jadran/Mediteran sprecen po cenu unistenja Srbije.

Slobodanka's picture
Slobodanka 14:47 16.07.2017.

 • +25
Voting is closed.

Sve to je bilo nekad. Ali danas Tito nije neka važna marka ili brend koja odredjuje šta jeste vojna neutralnost. Kada je u pitanju EU put Srbije vreme je da domaća javnost sazna istinu da li smo uslovljeni da zbog EU integracija moramo u NATO alijansu ili u slučaju Srbije neće biti takvog uslovljavanja pa ćemo imati sličan tretman kao ove pomenute starije članice EU koje nisu u NATO-alijansi. Nešto je veoma malo tih članica EU koje nisu u NATO alijansi pa izgleda dosta sumnjivo naša vojna neutralnost u nekoj budućnosti.
Vojna neutralnost današnje Srbije već sada izgleda veoma krhko ili veoma sumnjivo zbog ranije potpisanog SOFA sporazuma.
Ako je uslov EU da Srbija ne može biti vojno neutralna onda u vremenu demokratije red je da se o tome obavesti javnost.

To pitanje je u slučaju Srbije veoma bitno, a zbog nad nama izvršene NATO agresije 1999.godine i bez dozvole SB UN.
Na poslednjim predsedničkim izborima bilo je 10 kandidata i izašlo je 3.655.365 gradjana (54,36% od ukupnog broja glasača). Od tih 10 kandidata samo su dvojica otvoreno zastupali da su za ulazak Srbije u NATO, a bili su i za gubitak vojne neutralnosti i dobili su glasova: Vuk Jeremić 5,66% i Nenad Čanak 1,12%. Bez obzira kakve konkretne odluke i poteze pravi A. Vučić pred našom javnošću govori da smo i da ćemo biti vojno neutralni. To indirektno znači da je oko 93,22% glasača na poslednjim izborima bilo je protiv članstva zemlje u NATO alijansi i za vojnu neutralnost, mada to nije bilo jedino i nije bilo direktno pitanje. Ipak da li ovakvoj domaćoj javnosti sme da se prećutkuje ili da se od nje krije napuštanje vojne neutralnosti zemlje???

Razmišljam samo o činjenicama i uslovima koji važe u današnjem vremenu i idem samo postupno te postavljam bitna pitanja koja se tiču i ulaska Srbije u EU.

Zatim naša istorija iz tog perioda ima zvaničnu varijantu, a nije doživela potpunu reviziju.
Moj pristup je bio da ako se držimo i samo tog strogo zvaničnog dela istorije da je opet neodrživo da budemo i protiv nekog vojnog bloka u ovom slučaju protiv Rusije.
Nesvrstani su u Titovo vreme zvanično formalno izjašnjavali se tako da nisu bili NI BLISKI ILI SJEDINJENI SA JEDNIM OD VEĆIH VOJNIH BLOKOVA, ali NI PROTIV NEKOG OD VEĆIH VOJNIH BLOKOVA.
Jasno je da i po tim uslovima mi bi smo sada bili i to LUDAČKI PARANOIČNO PROTIV RUSIJE, ako čak zatvaramo i njihov humanitarni centar! Pritom sa pravim strancima ne razgovara se o našoj istoriji koja nije doživela u potpunosti zvaničnu reviziju.
Srpski rečeno izgleda kao da se pravim blesava, ali pokušavam da idem lakšom linijom. U ovom slučaju čak mi i odgovara da ne moram da znam te sakrivane delove Brozovog rada. Ne moram ni da ocenjujem i osudjujem njihovog miljenika, a postiže se dosta na nekim osnovnim činjenicama. Reč je o humanitarnom centru i o zaštiti civila u vanrednim situacijama a ne o ustanovi sa vojnom namenom, a oni koji to ne vide neka potraže pomoć svog psihijatra.

Gospodar Zarin's picture
Gospodar Zarin 23:05 15.07.2017.

 • +61
Voting is closed.

Ne postoji nikakva VOJNA NEUTRALNOST Srbije. To je sarena laza za siroke narodne mase. Srbija ima potpisana i ratifikovana TRI ugovora sa Natom: Sofa/Ipap/Nspo.
Prema tome, Srbija primenjuje temeljni Nato akt, prihvata Nato standarde i obaveze i potcinjava se Nato komandi. Ne postoji nista vise od toga, to je apsolutno punopravno Nato clanstvo. Ostala je samo formalnost zvanicnog clanstva koja ce doci u pogodnom momentu i nece promeniti bas nista. Kvislinski rezim je vec zavrsio institucionalizaciju saveza sa Nato paktom.

Slobodanka's picture
Slobodanka 11:45 16.07.2017.

 • +2
Voting is closed.

Šta bi bilo da ta (ne)obmanjena masa izadje baš masovno i priupita Precednika:
1. GDE JE VOJNA NEUTRALNOST SRBIJE O KOJOJ STE NAM STALNO PRIČALI?
2. Ako nismo u NATO-u gde su ZAPELI MIG-ovi?
3. Precedniče, da li pravimo avione od papira?

U suštini prava neutralnost ne postoji, ali u svim njihovim izjavama postoji. Na te i to mnogobrojne izjave se povezujem.
Na šta to liči? Ako neki Amerikanac posumnja da je moja garaža od nepunih 16 m2 aerodrom, onda ima da bude aerodrom. Onda ću se veoma važno ponašati kao umišljeni vlasnik aerodroma. Mašala (Božja volja)! Za samo jednu osobu ako se tako pogubi nije značajna šteta, ali za više od 7 miliona stanovnika jeste šteta.

Pogledajte samo nazive funkcija osoba sa kojima će se sresti:
"А. Вучић боравиће од сутра у дводневној посети САД...
Вучић ће у Вашингтону разговарати са
- потпредседником САД Мајком Пенсом,
- председавајућим Комитета за оружане снаге Сената Конгреса САД сенатором Џоном Мекејном,
- са председавајућим и копредседавајућим сенатског поткомитета за Европу сенатором Роном Џонсоном и сенатором Крисом Марфијем,... као и са....

Планиран је и сусрет председника Србије
- са шефом Бироа Националне гарде САД генералом Џозефом Ленгијелом и
- командантом Националне гарде Охаја генерал-мајором Марком Бартманом."

Dejan's picture
Dejan 19:57 16.07.2017.

 • +1
Voting is closed.

Problem je sto masa "nece da se mesa, nije njihova stvar" i sto je kolektivna pamet uspesno lobotomisana.

Pre nego sto se celo to sranje ozvanici, nekoliko meseci ce se povcavati plate i penzije, a da se stvori privid napretka. Naajjeftinija i najprostija solucija. Naravno to ce da ide kroz kredite, koje ce robovi u buducnosti da odlpacuju, ali ce tu cinjenicu vodja nekako prevideti u kljucnom momentu.

Slobodanka's picture
Slobodanka 12:39 17.07.2017.

 • +1
Voting is closed.

Masa je prividno lobotomisana jer ljudi osećaju da su u novije vreme više puta posle raznih kolektivnih promena ili baš revolucija prevareni i da su zbog toga stradali. Zato sada na bilo koje i najsitnije reči tipa "Zeman došo" u većini beže kao djavo od krsta.
Soroš još nije bacio kašiku, a ni Tramp se nije počeo držati svog obećanja da se država SAD neće više mešati. Ljudi se boje da razni stranci i peta kolona još uvek mogu i od našeg najsitnijeg komarca da naprave velikog magarca.

Bilo je toga kod nas i ranije da se Srblji lako ne dižu.

Početak bune protiv dahija - skraćeno

Zeman doš'o valja vojevati,...
Nebom sveci staše vojevati;
I prilike različne metati
Viš' Srbije po nebu vedrome;

'Vaku prvu priliku vrgoše:
Od Tripuna do svetoga Đurđa...
Da se Srblji na oružje dižu,
Al' se Srblji dignut' ne smjedoše.

Drugu sveci vrgoše priliku:
Od Đurđeva do Dmitrova dana...
Al' se Srblji dignut' ne smjedoše.

Treću sveci vrgoše priliku:
Grom zagrmi na svetoga Savu;
Usred zime, kad mu vreme nije,...
Da se Srblji na oružje dižu,
Al' se Srblji dignut' ne smjedoše.;

A četvrtu vrgoše priliku:
Viš' Srbije na nebu vedrome
Uvati se sunce u proljeće,
U proljeće na svetog Tripuna,..
Jedan danak tri puta se vata;
A tri puta igra na istoku...
http://www.boske.rs/stranice/buna_protiv_dahija.html

raikkonen1's picture
raikkonen1 18:59 15.07.2017.

 • +43
Voting is closed.

ee mamu te jebem!! sve ti jebem po sred picke!!!

iki's picture
iki 20:47 15.07.2017.

 • +1
Voting is closed.

Ciao, Raikkonen, odavno te nema!Dobro si me nasmejao.Prijatno veče i laka noć!

raikkonen1's picture
raikkonen1 01:22 16.07.2017.

 • +8
Voting is closed.

ma koja laka noc..idem u zivot..u picku materinu...cao i hvala..

raikkonen1's picture
raikkonen1 01:22 16.07.2017.

 • +29
Voting is closed.

ma koja laka noc..idem u zivot..u picku materinu...cao i hvala..

Padre's picture
Padre 20:07 15.07.2017.

 • +31
Voting is closed.

I takve mamlaze, kao što je ovaj, Tito nebi slušao!

Branko Samac's picture
Branko Samac 20:23 15.07.2017.

 • +1
Voting is closed.

Време је да Србија постане руски непотопиви носач авиона! Србија је окружена НАТО чланицама али то су све НАТО колоније! Србија са Русијом је 10 пута јача од свих њих таједно!

Владимир1's picture
Владимир1 00:32 16.07.2017.

 • +1
Voting is closed.

Србија треба да се организује као Израел.

Ajde_ZnakPitanja's picture
Ajde_ZnakPitanja 21:18 15.07.2017.

 • +2
Voting is closed.

Тито никад не би пристао да има руску базу на српској територији под другим именом
_____

??? Okupator okupatora hvali!
Similis simile gaudet.

Иван's picture
Иван 22:24 15.07.2017.

 • +3
Voting is closed.

Друже срБски, Similis Simili Gaudet не значи Okupator okupatora hvali, већ: сличан се сличном радује!

Али кад се већ фрљамо:
Erranti via monstrato - Ономе који лута покажи пут.

dumbo's picture
dumbo 21:41 15.07.2017.

 • +25
Voting is closed.

Каква агресивна америчка политика, тако и овај љигавац поступа. Па Америка је донела одлуку у Сенату да јој Вучићево министарство одбране,,објасни,, у којој и каквој су фази односи Србије и Русијке.!!! Они изричито наређују Вучићу да не сме дати позитивну одлуку о статусу центра у Нишу,... ни онолико малар колико имају и припадници НАТО-а, који нам окупирааше не само Космет , већ и све до Суботице..Тако то ,,освајачи света,, раде..сила и само сила...А није ли овај омалени покварењак ишао код пок.Ђинђића да му скрене шађњу да мора слушати до краја, и да нема помена о приступању Реп.Српске Србији, да би недељу дана након његове посете Ђинђићу, овај био смакнут у кпош необјављеним правим околностима..Вероватно ове речи Монтгомерија служе као подсетник Вучићу да ,,се не игра,, јер проћи ће као и Ђинђић..

Иван's picture
Иван 22:12 15.07.2017.

 • +25
Voting is closed.

Слабо ко је приметио да Вучићев пријатељ Монтгомери, даје политички савет новом срБском Тити!
Свакако да Вучића не бих могао назвати срБским патриЈотом (као рецимо горе цењене коментаторе, част изузецима) али ћу бити слободан да га први прозовем "срБским Титом"!!!
Иначе, џаба вам распредање о војним базама, руски и амерички авиони 4++ и 5 генерације не би имали где да се окрену у овој суженој Србији!

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 23:31 15.07.2017.

 • +32
Voting is closed.

Josip Broz (takozvani samozvani Tito) je bio Hrvat (sin hrvatskog oca i slovenačke majke) koji je većinu političkih odluka doneo na štetu Srba i Rusa (kao i 1948 za vreme INFORMBIRO-a)!

mrljavko's picture
mrljavko 23:46 15.07.2017.

 • +1
Voting is closed.

Mongomeri, Mongomeri,
daj ne se..i !

Владимир1's picture
Владимир1 00:34 16.07.2017.

 • +2
Voting is closed.

Слобо где си, пљују ти Тита :-Д

Zare2's picture
Zare2 00:38 16.07.2017.

 • +21
Voting is closed.

Шиптари су слушали и хитлера,а данас његове наследнике..

Видра's picture
Видра 03:45 16.07.2017.

 • +22
Voting is closed.

Монтенегри скоту а и мајмун испод тебе идите у тпм!

Deda Mida's picture
Deda Mida 12:50 16.07.2017.

 • +2
Voting is closed.

Монтговнери, јебо ти тито и сви његови црвени кофераши у садшњој власти све живо и мртво. Сада вам је добар, када сте по његовом идиотском разграничењу република растурили бившу државу а јели сте говна у његово време зато што је комуњара, семе вам јебем накарадно. Били сте и остали смрадериканска католичка ђубрад, јебо вас и папа.

Deda Mida's picture
Deda Mida 12:52 16.07.2017.

 • +1
Voting is closed.

Дупло.

Поб's picture
Поб 14:36 16.07.2017.

 • +2
Voting is closed.

Овде се ради о спиновању, односно приказати нешто што није истина. Има један виц о спиновању како би се разумео поступак спиновања:
Оженио се јаран и наставио да живи као јаран. Како је свако вече долазио пијан, у дружењу са јаранима, његова жена оде до најстарије жене у селу, да је посаветује. Баба је саветовала, кад јој муж дође мртав пијан, да му у дупе стави кондом. Једне вечери је тако и урадила. Сутра ујутру док су пили кафу она га је упитала, да ли ћеш и вечерас ићи са јаранима, нашта јој је он одговорио, е нема више јарана. Овде је јасно да је баба велики спин мајстор.

Додај коментар