Мекалистер: Русија у Србији свесно спроводи политику дестабилизације

САМ ВУЧИЋ ИЛИ НЕКО ДРУГИ ИЗ ДРЖАВНОГ ВРХА МОРАЋЕ ФУНКЦИОНЕРУ ЕВРОПАРЛАМЕНТА ДА КАЖЕ ДА - ЛАЖЕ

Дејвид Мекалистер

 • Председавајући спољнополитичког комитета Европског парламент Дејвид МЕКАЛИСТЕР: „Москва покушава снажно да утиче на медије, делове политике и цивилно друштво у Србији. Русија у Србији следи свесну политику дестабилизације. То пружа повод за озбиљну забринутост“
 • Мекалистер навео да је Европска унија с 1,5 милијарди евра пружила убедљиво највећу помоћ реформским и економским пројектима у Србији, али да се истовремено у српском друштву Русија доживљава као највећа подршка. У овом контексту је додао: „За Европску унију то може само значи да наш ангажман, уз помоћ српске политике и цивилног друштва, треба да постане још видљивији“
 • ФАКТИ: Неко из самог врха Србије мораће да каже господину Мекалистеру, иако је важна фигура и у партији Ангеле Меркел, да свесно лаже. Не само да смишљено клевеће Русију. Него и да намерно лажно представља ситуацију у Србији. Јер, кад би било тачно да Русија дестабилизује Србију - онда би то значило да Александар Вучић, Томислав Николић, Ивица Дачић, Небојша Стефановић и остали или појма немају шта им се догађа у земљи или да знају, али да обмањују сопствени народ. Па онда добри „Немац“ мора Србима да отвара очи: да их упозорава на оно што им раде Русија и државни врх на челу са Вучићем. А зна се да Немци воле Србе више од Руса, чак и више него што Срби воле сами себе

        ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ спољнополитичког одбора Европског парламента Дејвид Мекалистер (David Mcallister) рекао је да је Балкан и даље веома експлозиван регион, у којем неодговорно деловање може да оживи старе конфликте и да Русија у Србији свесно спроводи политику дестабилизације, што захтева видљивији ангажман Европске уније (ЕУ) у региону.

        „Балкан је крајње запаљив регион, где због неодговорних потеза у најкраће време могу да оживе стари сукоби за које се веровало да су превазиђени“, изјавио је за данашњи немачки дневник Велт (Die Welt) Мекалистер, који је и известилац парламента ЕУ за Србију.

        Он је рекао да ЕУ настоји свим снагама да се томе супротстави, али да у земљама Балкана расте нестрпљење.

        У процесу приближавања Србије ЕУ, према речима Мекалистера, упркос одређеном позитивном развоју, постоје и проблеми.

        „Москва покушава снажно да утиче на медије, делове политике и цивилно друштво у Србији. Русија у Србији следи свесну политику дестабилизације. То пружа повод за озбиљну забринутост“, рекао је Мекалистер.

        Мекалистер је поновио да је Европска унија с 1,5 милијарди евра пружила убедљиво највећу помоћ реформским и економским пројектима у Србији, али да се истовремено у српском друштву Русија доживљава као највећа подршка.

        „За Европску унију то може само значи да наш ангажман, уз помоћ српске политике и цивилног друштва, треба да постане још видљивији“, рекао је Мекалистер.

        Према речима немачког политичара, члана владајуће конзервативне Хришћанско-демократске уније (CDU), Европска унија сада жели да унесе свеж ветар у преговоре о приступу земаља Западног Балкана, што треба да улије нову наду, и то не само Србији већ и Албанији.

        „Та земља је према процени Европске комисије, парламента и влада на исправном путу. Приступни преговори са Албанијом могли би да почну у наредних 12 месеци, значи најкасније почетком 2018. године“, рекао је Мекалистер, који је, међутим, упозорио да је та земља још далеко од пријема у Унију.

        Мекалистер је похвалио договор албанских партија у Тирани о реформи правосуђа што је, како је појаснио, важан предуслов за почетак преговора, у којима ће одмах на почетку бити речи о правној држави и владавини права.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

milovan's picture
milovan 19:27 20.03.2017.

 • +3
Voting is closed.

Nije on nikakav Nemac, njegov rodjeni brat je Englez i poslanik u Engleskomparlamentu. Za njega nije vazio zakon za strance drzavljanstvo Nemacke dobio je za par nedelja.

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 19:34 20.03.2017.

 • +3
Voting is closed.

Jedi ono sto ti ne prija,Srbija je majka Rusije vase lajanje na zvezde nista vam nece
pomoci.Vi ste vi a mi smo svi Srbi koji vole svoju bracu u veri i telu.
Sikter olosi jedna,ovde vam nikad nece biti dobrodoslica,
Dok imate Vucica za podrsku ,ne varajte se mi nikad necemo biti dio vas.
Mi smo S R B I bre.
Kako juce tako i danas.
Amin Gospode daj.

Slobodanka's picture
Slobodanka 19:31 20.03.2017.

 • +3
Voting is closed.

Zadovoljite se sa Albanijom kao nekad Musolini, mi Vam ne trebamo.

Taman su Srbe ponovo pounijatili kroz koncept obećavajuće EU kad ono CVRC. Strahuje Mekalister da li će Srbi ponovo biti svoji i Srbi, a zbog izmicanja polugotovog plena besni. Srbiju i nas Srbe vide samo kao trofej kome ćemo pripasti, pa mu se sad pričinjava da nas neko drugi otima. Za sve njihove neuspehe oni sebe ne aniliziraju i oni nikad nisu krivi.
Zbog urodjene pohlepe i sujete ovakvim političarima Rusija je bolna tačka, a mi bar nismo zaboravili da prkosimo.

дулебг's picture
дулебг 23:55 20.03.2017.

 • +2
Voting is closed.

Па добро - нека им Природна Албанија. нама треба север са Скадром и Љешом, зато и градимо ауто-пут и пругу, а Грци нека виде колико је њихово с' југа. Македонци би морали да уступе Аљбанији Дебарски крај и да у њега иселе своје земљаке Арбеше.

Slobodanka's picture
Slobodanka 20:04 20.03.2017.

 • +3
Voting is closed.

Albaniju ste i pre osvojili sa lakoćom i na prevaru za jedan dan.
Sada budite puno finiji da ne beže ponovo ovamo na sever.
Neka sada bude kontra pa neka im se mili da sve trče na Jug.

Italijanska invazija Albanije
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%98%D0%B0...

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 20:16 20.03.2017.

 • +3
Voting is closed.

Mekalisteru primite na sna precac dok ne bude kasno. Ceo zapadni Balkan nema ni 20mil stanovnika i to ne mnogo bogatih kojima je lako pomoci.

Ako to ne uradite eto Rusije i onda bye bye

milovan's picture
milovan 20:29 20.03.2017.

 • +3
Voting is closed.

Amigos, dadoh ti plus ne sto mi se svidja ta tvoja ideja, nego sto me duze vremena muci - da latini ne smisle tu prevaru i prime nas u EU kao Bugare i Rumune . Onako na oruk ,samo da napakoste Rusima.

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 23:01 20.03.2017.

 • +3
Voting is closed.

Sjajno rečeno!

дулебг's picture
дулебг 23:50 20.03.2017.

 • +2
Voting is closed.

Само да посетиоцима скренем пажњу: "стабилна држава" у речнику Атлантистичке дипломатије значи "под пуном окупацијом". Према томе "дестабилизација" ја нешто лоше за њих.

mrljavko's picture
mrljavko 02:50 21.03.2017.

 • +3
Voting is closed.

1.5 milijardi evra je pruzano u okviru dugovremenskog mamaca za nedogledno docekivano clanstvo. Mere su nam veoma razlicite, ne samo izmedju Eu i nas, nego i u Eu prema nama i drugima. To su vema mali ulozi za ono sto su vam namere. Mi smo u krajnjem slucaju mnogo vece cene nego sto nas Vucuc prodaje, a i nismo za prodaju. mozda privremeno iznajmljivanje bez totalnog prava koriscenja. Nasa cena je velika, jer treba ne samo da nam garantuje buducnost vec veliku reparaciju steta koje su nam od vas napravljene u razlicitim oblicima.

dragisa's picture
dragisa 08:11 21.03.2017.

 • +2
Voting is closed.

Што се тиче 1,5 милијарди које су нам наводно дали, да их питамо шта је са 3. милијарде које су им Динкић и Ђелић опростили, на име камата из времена санкција. Да не помињем пљачкашке приватизације којом су покуповали у бесцење свашта у Србији, и где су онолике паре које се издвајају из државног буџета Србије, за стране фирме које наводно послују у Србији?

Нада's picture
Нада 08:17 21.03.2017.

 • +5
Voting is closed.

" Мекалистер је поновио да је Европска унија с 1,5 милијарди евра пружила убедљиво највећу помоћ реформским и економским пројектима у Србији, али да се истовремено у српском друштву Русија доживљава као највећа подршка."

Како то да народ у Србији не ужива у благостању од толике економске помоћи? Напротив! И зашто воли Русију?
Одговор је јасан. Зато што је Мекалистер цинични лажов, који одлично зна да тај новац није дат да би Србији и њеном народу било боље. Већ ММФ-у. и његовим слугама као што је Динкић. И да Русија, и када не даје новац, увек жели добро српском народу.

iki's picture
iki 13:07 21.03.2017.

 • +3
Voting is closed.

Nado, Nadežda, dajem ti ne jedan, već 10 poena.. Lep dan, zaista pravi ,prolećni, želim tebi i tvojoj porodici.

Нада's picture
Нада 16:03 21.03.2017.

 • +2
Voting is closed.

Ики, Хвала! И ја теби од срца.
Дан је диван, али ме уби ова нагла промена. Притисак ми је вероватно пао на минимум.

sloba.dragicevic@gmail.com's picture
sloba.dragicevi... 09:26 21.03.2017.

 • +2
Voting is closed.

Мекалистер жели да је Србија стабилно окупирана од стране зликовачких земаља Запада.

Laki's picture
Laki 17:40 21.03.2017.

 • +2
Voting is closed.

Бошко и Бели једино могу да му одговоре.

Додај коментар