ЕВРОПСКА РАДА ТРАЈКОВИЋ: Референдум је лоше решење!

КО ГОД ЈЕ ОВИМ ИЗНЕНАЂЕН - НЕКА СЕ ЗАБРИНЕ

  • Одржавање референдума успориће приближавање Београда ЕУ и угрозити опстанак српских институција на Косову. А и непотребно је јер је став Срба јасан - сви смо против независног Косова и за очување институционалних веза са Београдом, рекла је председница Европског покрета Срба Рада Трајковић
  • ФАКТИ: Ови „европски Срби“ мора да су нека субнација или посебна нација, попут Ђукановићевих Монтенегрина! Толико су „видовити“ да за „Европу“ увек прогласе све оно што „Европа“ намеће њиховом народу! Зови то „Европски покрет“ или „Преокрет“ - увек одговара и Бриселу и Хашшиму Тачију!

        ПРИШТИНА, (ФоНет) - Председник невладине организације Европски покрет Срба Рада Трајковић изјавила је да је одржавање референдума међу Србима на северу Косова лоше решење, које ће успорити приближавање Београда Европској унији и угрозити опстанак српских институција на Косову.

        „Уколико локална самоуправа на северу, користећи новац Београда, организује референдум, то ће још више утицати на међународне представнике да појачају притисак на Београд, у смислу престанка финансирања тих институција“, рекла је Рада Трајковић.

        Она је оценила да ће референдум суштински успорити приближавење Србије ка ЕУ и створити ситуацију којом би се компромитовала кандидатура Србије за чланство у ЕУ.

        Рада Трајковић је КИМ радију изјавила да би референдум на северу Косова највећу штету нанео Србима јужно од Ибра.

        Одржавање референдума је непотребно, јер је став Срба јасан - сви смо против независног Косова и за очување институционалних веза са Београдом, рекла је Рада Трајковић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари