Дачић: Певао сам Ердогану, па зар је требало да га убијем као Мурата?!

ЗА „МИЉАЦКУ“ ОД МУФТИЈЕ МУСТАФЕ ЈУСУФСПАХИЋА ДОБИО 100 ДОЛАРА БАКШИША
 
• ФАКТИ: Први потпредседник Владе задовољан својим најновијим певачким наступом и наглашава - „коме се не свиђа, нека ме смени“. Још тврди да је узео микрофон на Ердоганову и Вучићеву молбу. Тобоже: није знао да ће певати, али кад га њих двојица замолише… У ово би се могло поверовати да због Ердогановог доласка није научио турску верзију омиљене песме турског председника „Осман ага“
 

        ПРВИ потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић још једном је „запалио“ друштвене мреже својим вокалним способностима, које је овог пута показао пред председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, у чију част је председник Републике Александар Вучић приредио вечеру у Дому гарде.

        Међутим, на Дачићев наступ опозиција не гледа благонаклоно, већ га оштро критикује, док шеф српске дипломатије за Телеграф каже да је то учинио на молбу Ердогана и Вучића.

        Дачић је запевао и песму која се до сада није нашла на његовом репертоару „Осман ага“ и то на турском језику на опште одушевљење гостију из те земље.

        Председник ДСС Милош Јовановић критиковало је Дачићево понашање, оценивши да је било „крајње недостојно и понижавајуће“ за државу Србију.

        Дачић тврди да није учинио ништа непримерено и поручује да ако се некоме не свиђа оно што је урадио „нека га слободно смене“:

        „Колико сам разумео, сви у сали су били одушевљени. И данас је то главна вест у Турској. А шта је требало, да га убијем као Мурата? Само они нек добацују са балкона, а ако се некоме не свиђам, нека ме смене“, рекао је Дачић.

        Каже да је очекивао позитивну реакцију турских гостију, поготово на песму на њиховом језику.

        „Па, ја сам знао да ће тако реаговати, то је једна од њихових најпознатијих песама, иначе пева се на целом Балкану па и код нас“, казао је шеф српске дипломатије за Телеграф.

        Међутим, нису само гости из Турске били одушевљени. Муфтија Мустафа Јусуфспахић, када је чуо већ чувену „Миљацку“ у извођењу Дачића, дао му је бакшиш. Дачић је открио и колики је бакшиш добио.

        „Добио сам 100 долара. То је шала, али добро дође“, рекао уз осмех, Дачић за Телеграф.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари