Поповић: Свети Сава нова жртва идентитетског геноцида над Србима у Црној гори

ДА ЛИ ЈЕ НАРЕДНА ФАЗА ПРОТЕРИВАЊЕ СРБА ИЗ ШКОЛСКОГ СИСТЕМА ЦРНЕ ГОРЕ?

Приредба „Дјеца Подгорице Светом Сави“, у Саборном храму у Подгорици 28.  јануара 2017.

  • Председник СНП Ненад ПОПОВИЋ: Ђукановићева забрана обележавања празника Светог Саве за Србе у Црној Гори, исто је као да неко покуша да забрани обележавање празника Светог Патрика за Ирце у САД. То је пример кршења људских права какав није забележен у модерној историји Европе. Позивам Владу Републике Србије да пружи максималан допринос интернационализацији српског питања у Црној Гори

          НАЈОШТРИЈЕ осуђујем забрану обележавања празника Светог Саве у школама у Црној Гори и упозоравам да је овим чином отворена нова фаза у процесу идентитетског геноцида који над Србима у Црној Гори спроводи криминални режим Мила Ђукановића.

          Режим у Подгорици хвали се напретком у евроатлантским интеграцијама, а користи сва расположива средства да погази минимум људских права и потпуно обесправи и понизи српски народ у Црној Гори. Због тога су Срби у тој земљи данас најпрогоњенија етничка заједница у Европи, попут Срба и Јевреја који су у Другом светском рату страдали од руке усташа и нациста.

          Прво је из школа у Црној Гори протерано ћирилично писмо, затим српски језик, затим српска књижевност и култура, а сада је на ред за протеривање дошао Свети Сава, чији је отац, Стефан Немања, рођен у данашњој Подгорици, некадашњој Рибници. Да ли је после протеривања Светог Саве из школа, следећа фаза протеривање Срба из школског система и забрана српској деци да се школују?!

          Ђукановићева забрана обележавања празника Светог Саве за Србе у Црној Гори, исто је као да неко покуша да забрани обележавање празника Светог Патрика за Ирце у САД. То је пример кршења људских права какав није забележен у модерној историји Европе.

          Позивам Владу Републике Србије да пружи максималан допринос интернационализацији српског питања у Црној Гори, те да искористи све државне и дипломатске механизме који јој стоје на располагању, да српски народ у Црној Гори заштити од терора који над њим спроводи највећи криминалац у Европи, Мило Ђукановић.       

          (изјава Ненада Поповића, председника Српске народне партије)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари