Поповић са председницима подрињских општина из Србије и Републике Српске

СРЕО СЕ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ МАЛИ ЗВОРНИК И НАЧЕЛНИЦИМА ОПШТИНА ЗВОРНИК И ОСМАЦИ

  • Ненад ПОПОВИЋ: „Јачањем институционалних веза, и веза у области економије, културе, науке, оснажујемо нашу заједничку позицију, доприносећи чвршћој интеграцији Срба на овом простору али и очувању укупне стабилности у региону”

        МИНИСТАР за иновације и технолошки развој у Влади Републике Србије, Ненад Поповић, одржао је данас заједнички радни састанак са председником општине Мали Зворник, Зораном Јевтићем, као и два начелника општина из Републике Српске, начелником општине Зворник, Зораном Стевановићем, и начелником општине Осмаци, Љубом Петровићем.

        На састанку се разговарало о сарадњи и реализацији заједничких развојних пројеката између пограничних општина из Србије и Републике Српске.

        Поповић је истакао да Република Српска никада није имала већу подршку од Србије него данас.

       „То је резултат заједничких напора председника Србије Александра Вучића и председника Републике Српске Милорада Додика, уложених у чвршће економско повезивање српског народа на овом простору“, нагласио је Поповић.

        Он је истакао да је економија кључна за развој односа Србије и Републике Српске, и да Београд и Бањалука треба да јачају специјалне и паралелне везе у свим областима.

        „Јачањем институционалних веза, и веза у области економије, културе, науке, оснажујемо нашу заједничку позицију, доприносећи чвршћој интеграцији Срба на овом простору али и очувању укупне стабилности у региону”, рекао је Поповић.

        Он је посебно нагласио значај прекограничне сарадње између општина у Србији и Републици Српској. „Потребно је јачање економских веза између општина са једне и друге стране Дрине, кроз заједничке инфраструктурне пројекте, као и сарадњу у областима туризма, енергетике, пољопривреде“, рекао је Поповић.

        Руководиоци општина Мали Зворник, Зворник и Осмаци сложили су се да је економска сарадња између општина у Србији и Републици Српској приоритет за грађане ових општина и да ће они учинити све што је у надлежности локалних самоуправа да та сарадња буде што ефикаснија и успешнија.

         (саопштење кабинета Ненада Поповића, министра за иновације и технолошки развој)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари